Stațiile de RATBv de la Bod – artă p(r)ost modernă sau investiție...

Stațiile de RATBv de la Bod – artă p(r)ost modernă sau investiție subtil(izat)ă?

2 332

Primăria Bod împreună cu Agenția de Dezvoltare Metropolitană și RATBv au încheiat un acord care a fost pus în aplicare începând de ieri privind crearea liniei 420 Braşov –  Sânpetru –  Bod ce are acum capete de linie terminalul „Rulmentul” din Braşov şi în zona Fabricii de Zahăr din Bod.
Preţul unei călătorii a fost decis de a fi de 2,5 lei pentru Sânpetru şi de 3,5 lei pentru Bod, pentru o călătorie de 50 de minute, cursă care se poate prelungi în acest interval şi pe rutele din interiorul municipiului Braşov.  
Preţul abonamentului lunar pe linia 420 (ce se va încărca pe un card personalizat la Braşov), este de 85 de lei pentru Sânpetru şi de 119 lei pentru călătorii din Bod.

Întregul plan tarifar valabil pentru această linie poate fi consultat pe site-ul ratbv.ro, secţiunea „Tarife”.
Biletele de transport pentru linia 420 pot fi achiziţionate de la capătul de linie Rulmentul şi de la mai multe societăţi comerciale de pe raza localităţilor Sânpetru şi Bod.
De asemenea, pentru o perioadă determinată de două luni, biletele vor putea fi achiziţionate şi de la conducătorii auto ai autobuzelor ce vor deservi această linie.

Cum proiectul este vechi de mai mulți ani s-a decis să se construiască și stațiile de autobuz din Bod. Cum Primăria Bod condusă de Sergiu Arsene este partenere egal în aceast proiect – deci și în caz de beneficii dar și dacă linia nu este sustenabilă primăria Bod va trebui să acopere găurile produse RTBv – s-au făcut investiții în stații de călători.

Conform oficialilor acestea sunt amenajate conform normelor europene, cu er condiționat și afișaj electronic. De aceea – deh, high-tech, merită ultimul bănuț –  fiecare dintre acestea a costat bugetul public al Primăriei Bod ,,doar” 22 000 lei.
Din păcate nici acuma, după mai bine de un un an de zile de când edilul bodean și gângavii de la Agenția Metropolitană anunțau că va fi introdus acest ,,transport metropolitan la Bod”, nu s-au sinchist să pună stațiile la punct și iarăși autoritățile au fost luate pe nepregătite de derularea proiectului stabilit de mlt timp.

Stațiile din Bod arată ca o operă p(r)ost modernistă cu opt bare metalice înfipte aproximativ perpendicular pe asfalt, un acoperiș făcut probabil din peturi de plastic aruncate de săteni și reciclate iar ventilația se face bio, cu aer natural nu condiționat.
Afișajul electronic este digitalizat dacă ai mobil și poți verifica în timp real programul RATBv.
Capodopera asta a costat 22.000 de lei.  Vezi foto.

Concluzia?
O evidență monumentală a colaborării fructuoase și reciproc benefice dintre Primăria Brașov (George Scripcaru) – Agenția Metropolitană (Aurelian Danu) și Primăria Bod (Sergiu Arsene).
Un triumvirat ce ne amintește de măreția lumii antice – primul trimvirat format din Pompei ( Hispania ), Cezar ( Gallia ) și Crassus ( Siria) sau al doilea din Octavian, Marc Antoniu și Lepidus.
De la ei au rămas ruine de un mare rafinament, aceștia înfăptuiesc ruinele direct, omițând trecerea nemiloasă a timpului.

Iulian Rinder

COMENTARII

  1. […] Cheltuielile sunt mai mari decât plățile pentru transport deoarece sub atenta oblăduire a pupilului lui George Scripcaru, primarul comunei Sergiu Arsene plătește și minim 2% din bugetul primăriei direct către Agenție, dar a și investit – vorba vine – aproape 3.000 lei pentru patru țevi înfipte în pământ și o bucată de plastic care să le acopere. În acest sens vedeți articolul: ,,Stațiile de RATBv de la Bod – artă p(r)ost modernă sau investiție subtil(izat)ă? […]

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.