Somerii brasoveni nu vor sa mai munceasca

Somerii brasoveni nu vor sa mai munceasca

0 657

Este concluzia unor angajatori prezenti la Bursa locurilor de munca pentru absolventi, organizata vineri la Casa Armatei. Desi au participat 980 de persoane aflate in cautarea unui loc de munca, doar patru au fost angajate pe loc. Agentii economici considera ca somerii au venit la bursa doar pentru a primi viza

Este concluzia unor angajatori prezenti la Bursa locurilor de munca pentru absolventi, organizata vineri la Casa Armatei. Desi au participat 980 de persoane aflate in cautarea unui loc de munca, doar patru au fost angajate pe loc. Agentii economici considera ca somerii au venit la bursa doar pentru a primi viza. In acest timp, tinerii absolventi sunt descalificati din start pentru cele mai multe joburi pentru ca nu au experienta.
Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Brasov a organizat astazi a doua bursa a locurilor de munca din 2015. Oferta a inclus 190 de meserii, precum ingineri, barmani, bucatari, economisti, contabili, agenti de paza, tamplari sau electricieni.
Somerii aflati in evidenta AJOFM Brasov, care nu participa la selectii de personal, burse sau cursuri de formare profesionala atunci cand sunt solicitati, risca sa isi piarda indemnizatia. Este si motivul pentru care multi au si mers vineri la Bursa.
Unii angajatori spun ca somerii nu mai sunt interesati sa lucreze. „Lucratori in turism nu mai sunt, calificatii sunt pe cale de disparitie, interesati nu sunt, am ajuns la concluzia ca lumea nu vrea sa munceasca”, a spus reprezentantul unei agentii hoteliere.
Pe de alta parte, proaspetii absolventi de facultate, care isi doresc joburi in domeniul studiat, se lovesc de refuzul agentilor economici, care nu ii angajeaza fara experienta.
La bursa au participat si 23 de detinuti de la Penitenciarul Codlea. Acestia au participat la cursuri de formare profesionala in inchisoare, iar trei dintre ei au stabilit deja angajamente cu reprezentantii unor firme. Potrivit comisarului sef Florin Cristian Chis, directorul Penitenciarului Codlea, sunt persoane cu regim de libertate deschis si semideschis, care mai au foarte putin pana la punerea in libertate si care au cautat meserii pe care le-au invatat in cadrul cursurilor, precum frizeri, lucrator in constructii, bucatar.
Din cele 980 de persoane prezente la bursa, 880 au fost programate pentru un al doilea interviu iar patru au fost angajate pe loc.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.