Soarta Tetkron va fi decisa la sfarsitul lunii!

Soarta Tetkron va fi decisa la sfarsitul lunii!

0 477

Criza din termoficare a fost dezamorsata deocamdata; factura scadenta de peste 2 milioane de lei pentru care furnizorul de gaz a somat cu sistarea gazelor, va fi platita. Consiliul local va decide in sedinta din 30 martie daca isi asuma si acoperirea pierderilor pe anul trecut

Criza din termoficare a fost dezamorsata deocamdata; factura scadenta de peste 2 milioane de lei pentru care furnizorul de gaz a somat cu sistarea gazelor, va fi platita. Consiliul local va decide in sedinta din 30 martie daca isi asuma si acoperirea pierderilor pe anul trecut. In conditiile in care Tetkron nu mai are licenta de 3 luni, specialistii din primarie cauta alte solutii pentru continuarea furnizarii de agent termic in oras.
Dupa incidentul din toamna anului trecut cand mii de brasoveni au stat fara apa calda si caldura mai multe saptamani, locatarii inca bransati la sistem riscau sa treaca acum prin aceeasi situatie.Tetkron_2
Furnizorul de gaz a somat producatorul de energie termica cu sistarea furnizarii de gaze naturale din cauza datoriilor acumulate. Reprezentantii Primariei si cei ai societatilor implicate au cazut de acord pe ultima suta de metri cu privire la plata debitului de 2 milioane de lei. Soarta sistemului centralizat de termoficare se va decide insa in urmatoarea sedinta de consiliu local, spune viceprimarul Ciprian Bucur, cel care a condus negocierile timp de doua zile.
Din 22 decembrie 2015, Tetkron functioneaza fara licenta, dar este obligat prin lege sa furnizeze agent termic catre populatie pentru o perioada de pana la 12 luni. Nici bugetul institutiei nu a fost inca aprobat asa ca cei care vor decide daca se va infiinta un servicu public de termoficare sau nu vor fi tot consilierii locali.
Potrivit viceprimarului Ciprian Bucur, specialistii departamentelor juridic si economic cauta impreuna cu reprezentii Tetkron cele mai bune solutii pentru continuarea furnizarii agentului termic in Brasov.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.