Si brasovenii au comemorat victimele atentatelor din Paris

Si brasovenii au comemorat victimele atentatelor din Paris

Victimele atentatelor din Paris au fost comemorate si la Brasov, de catre Agentia Consulara a Frantei si Alianta Franceza. Autoritati, elevi, studenti si brasoveni au fost prezenti luni seara in fata Casei Baiulescu, unde au aprins cate o candela si au tinut un moment de reculegere pentru decedatii in atentatele din capitala Frantei

Victimele atentatelor din Paris au fost comemorate si la Brasov, de catre Agentia Consulara a Frantei si Alianta Franceza. Autoritati, elevi, studenti si brasoveni au fost prezenti luni seara in fata Casei Baiulescu, unde au aprins cate o candela si au tinut un moment de reculegere pentru decedatii in atentatele din capitala Frantei.
Casa Baiulescu este sediul Agentiei Consulare a Frantei si al Aliantei Franceze din Brasov. Conducerea celor doua institutii s-au gandit sa aduca un omagiu victimelor atentatelor teroriste de la Paris din 13 noiembrie, cand peste 130 de oameni au murit si alti 300 au fost raniti.comemo atentate2
Ion Ciolacu, consulul onorific al Frantei si presedinte al Aliantei Franceze Brasov, a declarat ca si Romania a trecut printr-o situatie relativ similara, in care si-au pierdut viata foarte multi oameni. „Franta a fost tinta unor actiuni barbare indreptate impotriva valorilor de libertate, egalitate, fraternitate pe care le promoveaza si care sunt astazi mai valabile decat oricand”, a spus Ciolacu.
Brasovenii au iesit din case pentru a tine un moment de reculegere in memoria victimelor atacurilor teroriste.
Cladirea Casei Baiulescu a fost luminata luni seara in culorile care se gasesc pe drapelul Frantei: alb, rosu si albastru. In fata cladirii s-au aprins candele si s-au depus buchete de flori.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.