Sef de la Finante, implicat in mafia lemnului

Sef de la Finante, implicat in mafia lemnului

1 1102

Un sef al Finantelor brasovene a sprijijnit si protejat un grup infractional specializat in evaziune fiscala, taieri ilegale și furt de lemne. Procurorii DIICOT au descins ieri dimineata in 44 de locatii din județele Brașov, Argeș și Gorj in cadrul unei actiuni vizand destructurarea bandei

Un sef al Finantelor brasovene a sprijijnit si protejat un grup infractional specializat in evaziune fiscala, taieri ilegale și furt de lemne. Procurorii DIICOT au descins ieri dimineata in 44 de locatii din județele Brașov, Argeș și Gorj in cadrul unei actiuni vizand destructurarea bandei.
Anchetatorii au ca suspect un cetatean cu dubla cetatenie romana si turca, din municipiul Brasov, care impreuna cu fiul sau, a dezvoltat si coordonat grupul infractional organizat care iși desfașoara activitațile ilicite in special pe raza județelor Brașov, Argeș și Gorj.
Cercetarile au stabilit ca membrii grupului au beneficiat de protectie din partea unor functionari publici, care aveau ca atributii executarea unor actiuni de control financiar-fiscal ori de alta natura.
Pentru a avea acces la masa lemnoasa de buna calitate, cu sprijinul unor funcționari silvici ori din administrația publica locala, au deturnat licitațiile publice organizate in acest sens. finante bv
Unele societați comerciale participante la licitații, ai caror administratori nu s-au ”raliat” gruparii, au fost indepartate prin diverse metode, inclusiv constrangere ori corupere.
Procurorii DIICOT au stabilit de asemenea ca o persoana cu functie de conducere din cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Brasov a asigurat in mod cointeresat membrilor grupului consultanta in afara cadrului oficial si „sprijin/protectie” cu ocazia controalelor specifice ale organelor fiscale din Brașov.
La actiune au participat si ofiteri de politie judiciara din cadrul Direcției de Investigare a Criminalitații Economice – I.G.P.R, iar suportul tehnic si informativ a fost asigurat de catre Serviciul Roman de Informatii. De asemenea, la actiune au contribuit si lucratori ai Garzilor Forestiere din cadrul Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor

Vifor Rotar

COMENTARII

  1. Sa se constate ce gasca mafiota conduce controlul fiscal in Brasov si sa vada ca nu este doar unul protejat.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.