Scriitorul Lesenciuc premiat de Iliescu şi Iohannis

Scriitorul Lesenciuc premiat de Iliescu şi Iohannis

0 162

Preşedintele Uniunii Scriitorilor Braşov, Adrian Lesenciuc, a fost premiat, la Palatul Cotroceni, de Preşedintele României. Decretul prin care prorectorul Academiei Forţelor Aeriene „Henri Coandă” din Braşov urma să primească această distincţie datează din luna martie a anului trecut.
„În 2019, de Ziua poeziei, mi-a fost conferit, prin Decret Prezidenţial, Ordinul «Meritul Cultural» clasa a III-a, iar pe data de 15 ianuarie, de Ziua Culturii Române, la Administraţia Prezidenţială, la Palatul Cotroceni, în Sala Unirii, tuturor personalităţilor culturale cărora li s-a conferint prin decret «Meritul Cultural», li s-au înmânat într-o festivitate oficială”, a declarat Adrian Lesenciuc, preşedintele Uniunii Scriitorilor Braşov.

A fost prima acţiune desfăşurată în acest an în Sala Unirii din Palatul Cotroceni, cea în care depun jurământul miniştrii la formarea unui nou guvern. „Patrimoniul naţional, creativitatea şi diveristatea expresiilor culturale se află printre resursele strategice ale României normale. Ele pot fi, însă, fructificate mult mai bine decât până acum”, a spus Klaus Iohannis, Preşedintele României.

Nu este prima distincţie de acest gen pe care a primit-o ofiţerul şi scriitorul braşovean din partea vreunui preşedinte al României. „În urmă cu 15 ani am primit o distincţie similară, «Meritul pentru învăţământ», clasa a III-a, din partea preşedintelui Ion Iliescu”, a mai precizat preşedintele scriitorilor braşoveni.

Adrian Lesenciuc este născut în 21 august 1975, la Câmpulung Moldovenesc. El este poet, prozator, critic literar, preşedinte al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Braşov, precum şi prorector al Academiei Forţelor Aeriene din Braşov.

I.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.