Scandalul din politie o prima victima – Ioan Aron, şefului IPJ Braşov,...

Scandalul din politie o prima victima – Ioan Aron, şefului IPJ Braşov, in pragul demisiei?

0 1281

Cazul poliţistului braşovean Marian Godină pare sa devoaleze multe grave probleme existente la nivelul IPJ Braşov. Un sindicat a’ poliţiştilor cer în mod public demisia şefului IPJ Braşov, chestorul Ioan Aron, într-un comunicat postat pe pagina oficială a SNAP.„Vă solicităm în mod public demisia, domnule chestor de poliţie doctor Ioan Aron. Federaţia Sindicatelor Democratice ale Poliţiştilor din România «Alexandru Ioan Cuza» solicită în mod public demisia inspectorului şef al Inspectoratului de Poliţie al Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP)Judeţului Braşov, chestor de poliţie doctor Ioan Aron. Această solicitare are ca bază cazul, intens mediatizat, al colegului nostru Marian Godină şi care a scos la iveală problemele grave petrecute la nivelul acestui inspectorat de poliţie în ultima perioadă“, se arată în comunciatul poliţiştilor.
SNAP mai precizează că este a doua oară cînd inspectorul şef intervine în viaţa colegului lor şi „prin diverse abuzuri încalcă dreptul la liberă exprimare, solicitîndu-i să închidă pagina sa personală de pe o reţea de socializare, în ciuda faptului că aceasta pagină este urmărită şi apreciată de sute de mii de oameni“.
Sindicaliştii au mai semnalat, în comunicat, faptul că la Braşov a existat un caz în care un agent de poliţie avea 114 atribuţii în fişa postului şi că mai mulţi poliţişti rutieri au fost cercetaţi, suspendaţi sau chiar condamnaţi pe nedrept din cauza şefului Poliţiei Rutiere (n.r. Claudiu Tămîrjan a fost condamnat, în decembrie 2015 de Curtea de Apel Braşov, la trei ani de închisoare, cu suspendare, pentru trafic de influenţă şi instigare la abuz în serviciu).Mihai Mohaci SP
De asemenea, SNAP mai dezvăluie faptul că în campusul universitar Braşov, şeful poliţiei Braşov „şi-a permis, împreună cu administratorul să monteze camere de supraveghere video şi micofoane, să urmarească studenţii fără drept şi chiar să exercite presiuni asupra unor studente pe baza înregistrărilor“.
Prin urmare, poliţiştii spun că Ioan Aron ar trebui să-şi dea demisia de onoare. „Toate acestea considerăm, domnule doctor, că sînt motive temeinice care ar trebui să vă determine să vă înaintaţi demisia de onoare”, se mai arată în comunicatul postat pe site-ul Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie.
Situatia de la IPJ Brasov pare sa-l fi nemultumit nu doar pe ministrul Toba ci si pe premierul Dacian Ciolos. Mihai Mohaci, prefect in functie pentru cei care nu au auzit inca de el, scapat din prima repriza de demiteri (19 prefecti au fost schimbati), se pare ca va fi inlocuit saptamana viitoare. Nu va sesiza nimeni ca ar fi o pierdere pentru brasoveni aceasta demitere. De cand este pe functie acest pesedist judetul nostru a fost confruntat cu nenumerate si celebre arestari: Aristotel Cancescu, George Scripcaru, David Mihai, Ioan Adam etc. etc.

Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.