Scandal ca la usa cortului de carantina la Spitalul de Infectioase

Scandal ca la usa cortului de carantina la Spitalul de Infectioase

0 2872

Noua directoare i-a sigililat biroul si calculatorul fostei sefe a unitatii, care si-a trimis in toiul noptii sotul si fiul sa rupa sigiliile. Dr. Felicia Constandis, fostul manager, pretinde ca avea in computer scrisori de dragoste in timp ce dr. Ramona Ionescu, actualul manager, s-a temut ca fostul sa nu-si insuseasca informatii din baza de date a spitalului

Noua directoare i-a sigililat biroul si calculatorul fostei sefe a unitatii, care si-a trimis in toiul noptii sotul si fiul sa rupa sigiliile. Dr. Felicia Constandis, fostul manager, pretinde ca avea in computer scrisori de dragoste in timp ce dr. Ramona Ionescu, actualul manager, s-a temut ca fostul sa nu-si insuseasca informatii din baza de date a spitalului.
Virusul de la Infectioase va atinge si comisia de concurs pentru postul de manager al unitatii medicale, care va trebui sa explice cum se face ca medicul Costandis a obtinut initial o nota cu peste doua puncte mai mare decat cea stabilita la recorectare.
Sefia Spitalului de Boli Infectioase a fost disputata de medicii Felicia Constandis, fostul manager, si directorul medical Ramona Ionescu, dupa ce al treilea candidat, Elemer Wusinczky, nu a trecut de testul grila. Comisia de examinare acordase initial8. Costandis nota finala 8,71, cu doua sutimi pestea cea obtinuta de contracandidata Ramona Delia Ionescu. Dupa reexaminare, insa, nota pentru planul de management al dr. Costandis a scazut cu doua puncte, de la 8.76 la 6,65, astfel ca noul manager este dr. Ionescu.
Pentru a preveni sustragerea de documente, aceasta i-a sigililat biroul fostei directoare, care si-a trimis vineri noaptea sotul si fiul sa rupa sigiliile. A fost un prilej pentru cele doua directoare sa se certe pe holuri ca la usa cortului, fara sa se sinchiseasca de bolnavii internati si jurnalistii alertati de Costandis.
La spital au ajuns si politistii, care au stat aici pret de cateva ore. Suspiciunile actualului manager Ionescu legate de computerul fostei directoare sunt alimentate si de faptul ca administratorul de retea nu are acces la acest PC. In repllica, dr. Costandis se plange ca masura sigilarii ii afecteaza serviciul de garda.infectioase
Noul manager nu avea nici un drept sa blocheze accesul in birouri, spun si reprezentantii consiliului judetean, institutie care are in subordine spitalul de infectioase. Potrivit consilierului judetean Mariana Ciju, presedintele Comisiei de Sanatate CJ, „daca cineva lipeste niste foi de hartie pe o usa acestea nu au nici o valoare”; Ciju s-a grabit si sa asigure opinia publica de faptul ca activitatea spitalului se desfasoara in conditii normale. Pentru a aplana conflictul, cele doua cadre medicale au fost chemate luni la Consiliul Judetean si la Prefectura. Dr. Costandis, cea care a tinut mereu presa departe de Spitalul de Infectioase si a chemat-o doar cand a crezut ca i-au fost lezate drepturile, incearca acum sa minimalizeze incidentul, declarand volubila la iesirea din CJ ca „lucrurile sunt rezolvate, a fost, asa, o furtuna de moment a trecut, ne vedem de treaba, pacientii n-au suferit”.
Consiliul Judetean vrea sa verifice modul in care s-a facut notarea in comisia de concurs pentru a lamuri cum a fost posibil ca nota primita la proiectul de management al medicului Costandis sa difere cu peste doua puncte procentuale de nota primita la contestatii.
Problemele de la Infectioase sunt mai serioase decat o cearta nocturna pe holuri. In urma cu cateva zile procurorii au solicitat mai multe documente ale institutiei medicale. Se pare ca anchetatorii urmaresc modul in care s-au desfasurat licitatiile, dar si chestiuni legate de acordarea sporurilor salariale.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.