Saptamana comediei, din 11 mai la Brasov

Saptamana comediei, din 11 mai la Brasov

0 577

„Saptamina comediei“ propune brasovenilor 7 zile de teatru, incepind din 11 mai. 15 spectacole vor aduce pe scenele brasovene nume celebre din lumea teatrului precum Marcel Iures, George Mihaita sau Dorina Lazar. In premiera, spectacolele se vor juca si in alte spatii decat Sala Teatrului Sica Alexandrescu. Primaria finanteaza aproape 30% din costurile evenimentului

„Saptamina comediei“ propune brasovenilor 7 zile de teatru, incepind din 11 mai. 15 spectacole vor aduce pe scenele brasovene nume celebre din lumea teatrului precum Marcel Iures, George Mihaita sau Dorina Lazar. In premiera, spectacolele se vor juca si in alte spatii decat Sala Teatrului Sica Alexandrescu. Primaria finanteaza aproape 30% din costurile evenimentului.

Spectacolele din Saptamina Comediei vor fi oferite de trupe celebre din toata tara, precum Odeon, Bulandra, Act, Nottara sau Metropolis. Spectatorii vor avea ocazia sa se intilneasca cu actori celebri din lumea teatrului, precum Marcel Iures, George Mihaita sau Emilia Popescu.

Marian Gilea, presedintele Asociatiei Culturale Fanzin, spune ca Saptamina comediei a crescut foarte mult in acest an, fiind unul dintre cele mai importante festivaluri de teatru din tara. Saptamina Comediei va avea loc, in acest an, in perioada 11-17 mai si in premiera spectacolele se vor desfasura in mai multe sali diferite; se joaca si la Teatrul Sica Alexandrescu, la Sala Reduta dar si in sala Arlechino.TEATRU BV 2

„Saptamana Comediei“ va avea si o sectiune interculturala, doua dintre piese urmind sa fie jucate in limba maghiara. „Tartuffe“, a Teatrului National din Tirgu Mures, si „Tara Zinelor“, pusa in scena de Teatrul Yorrick din Tirgu Mures, se vor juca simultan in romana si in maghiara. In acest an, „Saptamina Comediei“ beneficiaza de sustinerea financiara a Primariei, care finanțeaza 88.387 lei din bugetul total al evenimentului, de peste 300.000 de lei.

Diferenta este acoperita din sponsorizari si venituri din bilete, care s-au pus deja in vinzare la Centrul Cultural Reduta si online, pe www.biletebrasov.ro. Pretul biletelor variaza intre 20 si 65 de lei.

 

Vifor Rotar

 

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.