Sanzienele au coborat miercuri seara la Turnul Alb

Sanzienele au coborat miercuri seara la Turnul Alb

0 399

Zeci de brasoveni iubitori de traditii romanesti s-au alaturat grupului Minisat Sf Andrei si Asociatiei Culturale Artessentia si au sarbatorit impreuna Sanzienele si Ziua Internationala a Iei. Bluza caracteristica portului national romanesc a fost vedeta serii si a fost purtata chiar si de copii de un an

Zeci de brasoveni iubitori de traditii romanesti s-au alaturat grupului Minisat Sf Andrei si Asociatiei Culturale Artessentia si au sarbatorit impreuna Sanzienele si Ziua Internationala a Iei. Bluza caracteristica portului national romanesc a fost vedeta serii si a fost purtata chiar si de copii de un an.

Cei prezenti au celebrat si memoria unui dintre cei mai dedicati cercetatori ai sarbatorilor romanesti- regretatul profesor etnolog Ioan Sorin Apan.

In centrul atentiei au fost iile confectionate din panza alba de bumbac, in sau borangic, cusute cu diferite motive geometrice si culori. Femeile si fetele au impletit in fata turnului coronite din sanziene si alte flori de camp, pe care apoi le-au si purtat.sanziene1

Multi parinti si-au adus la eveniment si copiii pe care vor sa-i invete obiceiurile romanesti chiar de la varste fragede.

Tot in Turnul Alb au rulat filme etnografice realizate de Minisatul Sf. Andrei, de pe vremea cand profesorul Sorin Apan traia si le impartasa invataceilor sai tainele si frumusetea traditiilor si sarbatorilor romanesti.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.