Romsilva va recalcula preturile, la presiunea forestierilor

Romsilva va recalcula preturile, la presiunea forestierilor

0 530

Forestierii au primit promisiuni ca preturile abuzive stabilite de Romsilva pentru masa lemnoasa vor fi calculate. Padurarii si angajatii din prelucrarea lemnului au protestat marti in Piata Victoriei impotriva practicilor regiei nationale a padurilor

Forestierii au primit promisiuni ca preturile abuzive stabilite de Romsilva pentru masa lemnoasa vor fi calculate. Padurarii si angajatii din prelucrarea lemnului au protestat marti in Piata Victoriei impotriva practicilor regiei nationale a padurilor. Delegatia care a negociat cu reprezentantii Guvernului a obtinut si asigurari ca Romsilva va negocia un nou contract-cadru de furnizare de masa lemnoasa cu partenerii comerciali.
La protestul de la Bucuresti au luat parte aproximativ 5.000 de lucratori silvici din toata tara, care au cerut demisia consiliului de administrare al RNP Romsilva. Forestierii spun ca mai mult de jumatate din membrii consiliului de administratie sunt subordonati ai Directorului general Romsilva, astfel ca se creeaza un conflict de interese.forestieri2
In urma protestelor si a discutiilor avute de catre reprezentantii protestatarilor cu cei ai Ministerului Mediului, oficialii guvernamentali au cerut Romsilva deblocarea situatiei de pe piata lemnului.
Potrivit lui Nicolae Tucunel, presedintele ASFOR, preturile ridicate impuse de Romsilva trebuie recalculate, trebuie organizat de urgenta un nou program de licitatii si incheiat un contract de furnizare masa lemnoasa intre directiile silvice si agentii economici, care sa nu fie impus prin clauze abuzive.
Asociatia Forestierilor din Romania asteapa un raspuns definitiv in cateva zile la memoriul de 10 puncte pe care l-a depus la Ministerul Mediului.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.