Rezultate bune la evaluare pentru absolventii braşoveni

Rezultate bune la evaluare pentru absolventii braşoveni

0 473

Peste 700 de elevi au obtinut note intre 9 şi 9,99 iar rata de promovabilitate este cu aproape 8 procente mai mare decat cea de anul trecut. 6 tineri au reuşit sa primeasca 10 curat. Doi dintre ei sunt de la Colegiul National „Şaguna“, doi de la Şcoala Gimnaziala „Andrei Mureşanu“, unul de la Colegiul National de Informatica „Grigore Moisil“ şi unul de la Şcoala Gimnaziala nr. 1 din Fagara

Peste 700 de elevi au obtinut note intre 9 şi 9,99 iar rata de promovabilitate este cu aproape 8 procente mai mare decat cea de anul trecut. 6 tineri au reuşit sa primeasca 10 curat.

Doi dintre ei sunt de la Colegiul National „Şaguna“, doi de la Şcoala Gimnaziala „Andrei Mureşanu“, unul de la Colegiul National de Informatica „Grigore Moisil“ şi unul de la Şcoala Gimnaziala nr. 1 din Fagaraş.

Sincron: Victor Vijoli, inspector general adjunct, ISJ Braşov, in: 00.10. rezultatele sunt bune, copiii s-au pregatit, rezultatele sunt pe masura, procentul de promovabilitate este de 81, 38 %.

Avem şi elevi cu nota 10, avem 6 note de 10 pe judet, sunt 7 medii de 10 la limba şi literatura romana şi 230 au fost inainte de contestatii la matematica. Au fost copii care au contestat note de 9, 9,95, 9,90, 9.85 s-ar putea aceeia sa ia zece. Out 00.53 sa ia zece.

In topul celor mai bune şcoli din tara, Braşovul are trei licee: Colegiul National „Andrei Şaguna“, care se afla pe locul 4 national, cu media generala 9,57, Colegiul National „Dr. Ioan Meşota care ocupa locul 28 şi Colegiul National de Informatica „Grigore Moisil“ pe locul 29, ambele cu media generala 9,24. evaluare2

Rezultate bune s-au inregistrat in multe alte şcoli din judet, spune Victor Vijoli, inspector general adjunct, ISJ Braşov.

Dupa rezolvarea contestatiilor urmeaza etapa inscrierii la liceu. In media de admitere, rezultatele obtinute la Evaluarea Nationala vor avea o pondere de 75%, iar media generala la absolvirea gimnaziului, 25%.

Elevii sunt aşteptati sa completeze fişele de inscriere incepand cu data de 3 iulie. Repartizarea computerizata va avea loc in 14 iulie.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.