Reţea de dealeri de etnobotanice, destructurată de DIICOT Braşov

Reţea de dealeri de etnobotanice, destructurată de DIICOT Braşov

0 176

Patru bărbaţi suspectaţi că făceau parte dintr-o grupare specializată în operaţiuni cu substanţe cu efecte psihoactive au fost reţinuţi

Patru bărbaţi suspectaţi că făceau parte dintr-o grupare specializată în operaţiuni cu substanţe cu efecte psihoactive au fost reţinuţi de procurorii DIICOT Braşov.

În urma unor percheziţii, au fost ridicate substanţe folosite la prepararea de „etnobotanice” şi sume de bani obţinute din vânzarea acestora. De asemenea, anchetatorii spun că printre clienţii grupării erau două persoane condamnate pentru omor, care ar fi săvârşit faptele în timp ce erau sub influenţa unor produse psihoactive.

Procurorii DIICOT Braşov împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Braşov au făcut nouă percheziţii domiciliare în municipiile Braşov şi Târgu Mureş şi în oraşul Ghimbav.

Oamenii legii au ridicat aproximativ 110 grame substanţă activă Fubinaca, care urma a fi preparată prin fierbere şi stropire a plantelor şi 300 de grame de fragmente vegetale preparate cu substanţa activă Fubinaca, pregătite pentru vânzare.

Valoarea pe piaţă a substanţelor psihoactive găsite este de aproximativ 60.000 de euro.
De asemenea, au fost indisponibilizate sumele de 105.000 de euro şi 22.500 de lei obţinute de inculpaţi din comercializarea respectivelor substanţe. Inculpaţii au fost prezentaţi Tribunalului Braşov cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.