Restantierii la plata locului de parcare s-au injumatatit

Restantierii la plata locului de parcare s-au injumatatit

0 357

Daca in luna mai, 800 de brasoveni nu isi achitasera locurile de parcare inchiriate, pe liste mai figureaza acum 450 de persoane. Unii locatari sunt foc si para pe vecinii care nu-si achita spatiul aferent masinii si cer sanctiuni drastice care sa-i oblige sa plateasca la timp abonamentele rezidentiale de parcare

Daca in luna mai, 800 de brasoveni nu isi achitasera locurile de parcare inchiriate, pe liste mai figureaza acum 450 de persoane. Unii locatari sunt foc si para pe vecinii care nu-si achita spatiul aferent masinii si cer sanctiuni drastice care sa-i oblige sa plateasca la timp abonamentele rezidentiale de parcare.
In municipiul Brasov au fost eliberate 31.000 de abonamente de parcare. Desi cei mai multi dintre brasoveni si-au platit locul de parcare, 450 de persoane, sunt restante la acest capitol. Au platit inchirierea pentru 2014, insa pentru anul 2015, nu au mai achitat niciun leu.
Potrivit lui Sorin Toarcea, purtatorul de cuvant al Primariei Municipiului Brasov, obligatia de plata, asemenea impozitului, intra in faza de executare; datornicul este notificat, dupa care Directia Fiscala incepe procedura de executare.parcari bv1
In conformitate cu regulamentul aprobat in 2013, locurile de parcare se inchiriaza pentru cinci ani, incepand cu 2014. Unii insa, platesc doar in primul an, iar ulterior, nu isi mai platesc taxele pentru locul de parcare inchiriat.
}ei care isi achita la timp inchirierea locurilor de parcare sunt nemultumiti de atitudinea celor care nu se supun acelorasi reguli.
Unii soferi brasoveni cred ca o amenda de cinci ori mai mare ca pretul abonamentului ar stimula proprietarii locurilor de parcare sa-si plateasca la timp taxele.
Cei care se muta din oras sau isi vand masina trebuie sa notifice primaria si sa faca dovada acestui lucru. Sunt si cazuri in care proprietarii de masini nu au avut timp sa participe la licitatii, asa ca trebuie sa astepte pana in martie pentru a obtine un loc de parcare.
Tarifele pentru abonamentele anuale sunt cuprinse intre 120 de lei si 156 de lei, in functie de zona, dar sunt si cazuri in care beneficiarii au licitat sume care depasesc 1000 de lei pentru un loc de parcare.

Vifor Rota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.