Record mondial de varsta pentru Dor Geta Popescu!

Record mondial de varsta pentru Dor Geta Popescu!

0 432

Raşnoveanca in varsta de numai 12 ani si 8 luni a devenit, sambata, cea mai tinara alpinista din lume care ajunge pe virful Aconcagua. Dor Geta reuseste astfel in mai puțin de doua luni al doilea record mondial, dupa cel din data de 8 decembrie 2015, cand a escaladat cel mai inalt vulcan din lume, Ojos del Salado, inalt de 6.893 de metri

Raşnoveanca in varsta de numai 12 ani si 8 luni a devenit, sambata, cea mai tinara alpinista din lume care ajunge pe virful Aconcagua. Dor Geta reuseste astfel in mai puțin de doua luni al doilea record mondial, dupa cel din data de 8 decembrie 2015, cand a escaladat cel mai inalt vulcan din lume, Ojos del Salado, inalt de 6.893 de metri.
Avind o altitudine de 6.960 metri, Aconcagua este cel mai inalt varf din afara Asiei, cel mai inalt virf din emisfera sudica si cel mai inalt virf din America de Sud.dor geta1
Dor Geta Popescu este sora mai mica a consacratei alpiniste Crina Coco Popescu si deține cinci recorduri mondiale de varsta in alpinismul de altitudine, cucerite pe varfurile Ararat, Damavand, Sabalan, Ojos del Salado si Aconcagua.
Obiectivele sportive ale tinerei alpiniste a secției de performanța a Clubului Sportiv Montan Altitudine cuprind in 2016 ascensiuni pe cele mai inalte varfuri si pe cei mai inalți vulcani din America de Nord, Australia si Oceania. In cursul acestor expeditii, Dor Geta vizeaza trei noi recorduri mondiale de varsta in alpinismul de altitudine.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.