Record de inscrieri si medii mari la UniversitateaTransilvania

Record de inscrieri si medii mari la UniversitateaTransilvania

0 471

Concurenta acerba si medii mari la admiterea in facultatile Universitatii Transilvania. Daca la ciclul licenta exista o singura medie de 10, obtinuta de singura eleva de 10 de la bacalaureat din judet, la masterat s-au inregistrat mai multe note maxime, la diverse specializari. Cea mai mare competitie este la Medicina

Concurenta acerba si medii mari la admiterea in facultatile Universitatii Transilvania. Daca la ciclul licenta exista o singura medie de 10, obtinuta de singura eleva de 10 de la bacalaureat din judet, la masterat s-au inregistrat mai multe note maxime, la diverse specializari. Cea mai mare competitie este la Medicina, unde 6 candidati au concurat pentru un loc si unde cea mai mare medie a fost 9,80.
Anul acesta a fost inregistrat un numar record de inscrieri in ultimii patru ani: peste 10.500 de candidati au concurat pentru cele 6.055 de locuri scoase la concurs.
Peste 7.900 de candidati au dorit sa urmeze un program de licenta la zi, 580 au optat pentru invatamantul de frecventa redusa iar peste 2.000 au ales unul dintre programele de masterat. Cei mai multi candidati inscrisi, 982, au fost la Facultatea de Medicina, concurenta fiind de 6 candidati pe loc.
Singura medie de admitere de 10 pentru ciclul licenta ii apartine Mariei Luiza Steinesz, eleva unirista care a obtinut singura medie de 10 din judet la bacalaureat.
La specializarea Resurse Umane ciclul licenta, unde au fost 10 candidati pe loc bugetat, cea mai mare nota a fost peste 9.80. Universitatea Transilvania SIG.
Si ingineriile Specializarile Controlul si Expertiza Produselor Alimentare sau Inginerie si Management in Turism si Alimentatie Publica au fost si ele la mare cautare. La cele mai multe din specializarile celor 18 facultati, cea mai mare nota cu care s-a intrat este peste 9.
La Masterat s-au obtinut numeroase note de 10 – este cazul celor de la Psihologie, Muzica, Filologie, Stiinte Economice, Mecanica, Drept sau Constructii. Cea mai mare bataie s-a dat pentru specializarea Psihologie Clinica, Consiliere Psihologica si Psihoterapie, unde notele au fost cuprinse intre 9.82 si 10.
Rezultatul de la BAC a contat mult la medie, insa si la facultatile unde s-au sustinut probe scrise, notele au fost foarte bune.
studenti bvCea mai mica medie de admitere la ciclul de licenta anul acesta a fost 6, si apartine unui student de la Sisteme Electronice Avansate in Limba Engleza. Cea mai mare medie, la aceeasi specializare a fost 10.
Locuri libere au mai ramas la Stiinta si Ingineria Materialelor, Ingineria Lemnului, Muzica, Facultatea Design de Produs si Mediu si la cea de Constructii, majoritatea fiind locuri cu taxa.
O situatie clara a locurilor libere se va putea sti insa abia in 4 septembrie, cand se va afisa lista finala pentru sesiunea iulie. In perioada 7-10 septembrie, vor avea loc inscrierile pentru cea de-a doua etapa a admiterii la Universitatea „Transilvania“.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.