Razie antidrog in localurile din Centru

Razie antidrog in localurile din Centru

0 624

Specialisti antidrog si politisti locali au descins in mai multe localuri din centrul orasului. Actiunea a urmarit preventia fumatului, abandonului si absenteismului scolar in randul minorilor si tinerilor, dintre care multi chiulesc pentru a merge in baruri

Specialisti antidrog si politisti locali au descins in mai multe localuri din centrul orasului. Actiunea a urmarit preventia fumatului, abandonului si absenteismului scolar in randul minorilor si tinerilor, dintre care multi chiulesc pentru a merge in baruri.
Aproape toate cafenelele din centrul orasului au fost verificate vineri de specialistii antidrog, cu ajutorul oamenilor legii. Un local de pe Strada Republicii fusese reclamat de vecini pentru disconfortul creat; la fata locuului, politistii au descoperit ca patronul nu avea acord de functionare si l-au amendat. O alta sesizare a venit din partea Universitatii Transilvania, care a reclamat chioscul din imediata apropiere a Facultatii de Medicina, al carui personal serveste tigari si alcool clientilor.
Specialistii antidrog vor continua sa mearga prin localuri pentru a le vorbi tinerilor despre riscurile fumatului activ si pasiv, spune Anda Samson, psiholog, coordonator C.R.P.E.C.A. Brasov.
Unii administratori de localuri pretind ca minorii sunt legitimati inainte de a fi serviti, dar barurile si cluburile sunt pline de consumatori tineri.elevi baruri1
Chiulul este o practica obisnuita printre elevii brasoveni, care nu se sfiesc sa recunoasca in fata oamenilor legii ca au dau cursurile pe cateva ore de petrecut prin baruri.
Actunea i-a vizat si pe studentii de la Facultatea de Medicina si Pedagogie, care fumau pe scarile de la intrare.
Zilnic, in lume se fumeaza peste 5 milioane de pachete de tigari. Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, fumatul produce circa sase milioane de victime anual; mai mult de 600.000 sunt nefumatori, expusi fumatului pasiv. Se estimeaza ca, pana in anul 2020, numarul deceselor ar putea creste la 7,5 milioane pe an.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.