„Radicalitate si Nuanta”, lansata si la Brasov

„Radicalitate si Nuanta”, lansata si la Brasov

0 1258

Reputatul critic si teoretician literar Mircea Martin a pledat si la Brasov pentru nuante in discursul critic romanesc. Profesorul Martin, prezentat in urma cu doi ani de regretatul Andrei Bodiu drept guest-starul editiei de atunci a Serilor Facultatii de Litere, si-a lansat sub Tampa ultimul volum intitulat Radicalitate si Nuanta

Reputatul critic si teoretician literar Mircea Martin a pledat si la Brasov pentru nuante in discursul critic romanesc. Profesorul Martin, prezentat in urma cu doi ani de regretatul Andrei Bodiu drept guest-starul editiei de atunci a Serilor Facultatii de Litere, si-a lansat sub Tampa ultimul volum intitulat Radicalitate si Nuanta. Incoruptibil in idei dar si foarte nuantat in acelasi timp, criticul analizeaza in profunzime carti fundamentale ale literaturii romane.
Tot joi seara, Grupul de la Brasov a lasat volumul conferintei de anul trecut dedicat criticilor si teoreticienilor Paul Cornea si Mircea Martin.radicalitate
Cele doua lansari marcheaza deschiderea Serilor Facultatii de Litere din Brasov in sezonul 2015-2016.
Potrivit lui Adrian Lacatus – decanul Facultatii de Litere Brasov, radicalitatea si nuanta sunt doua concepte care definesc spiritul acestui mare critic, in acelasi timp incoruptibil in ideile sale dar si nuantat, foarte bine calibrat pe fenomenele pe care le analizeaza.
Mircea Martin reciteste cu ochi critic, cu radicalitate si nuanta, texte fundamentale ale literaturii romane – cum ar fi cartile despre Avangarda ale lui Ion Pop sau cartile lui Manolescu – catalitice in campul cultural romanesc.
Cu aceeasi ocazie a fost lansat si volumul conferintei pe care, anul trecut ,Grupul de la Brasov a dedicat-o criticilor si teoreticienilor Paul Cornea si Mircea Martin, volum editat si coordontat de Adrian Lacatus impreuna cu Rodica Ilie.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.