Puciul din PSD Braşov s-a fîsîit – tot Costică are muşchi: ramane...

Puciul din PSD Braşov s-a fîsîit – tot Costică are muşchi: ramane cum am stabilit!

0 595

Marea batalie din Baritiu nr. 1 s-a terminat in coada de peste. Lupta pentru cine va fi candidat la Primaria Brasov a fost de fatada, realitatea arata ca de fapt batalia se ducea pe o singura directie – cine va conduce PSD Brasov dupa „sur[rinzatoarea demisie” a galonatului si mult prea longevivului Constantin Nita. Ca in povesti, in lupta au intervenit si zeii de le centru, dar fara rezultat, tot Constantin Nita le-a aratat tuturor ca este cel mai tare. Asa ca PSD Braşov, dupa agitatia de o saptamanba a restabilit sîmbătă, într-o şedinţă a Biroului politic Judeţean, cine conduce, cine candideaza si mai ales in ce ordine.

Razvan Popa ramane cu trandafirii in pozele de campanie
Comitetul Executiv al organizaţiei municipale a PSD Braşov a decis, prin vot, numele candidatului la Primăria Braşov pe care îl preferă PARTIDUL. Astfel, Răzvan Popa a fost creditat cu 100 de voturi, iar proaspăt revenit (tras/impins de ex prefectul Mohaci) în partid, Cătălin Leonte, s-a ales cu doar 44 de voturi. Votul, dupa clarificarea necesara, inclusiv „doctrinara” (a se citi:L „impusa si rezolvata de dl. Nita” citat de la un participant), asa cum prevede Statul PSD, a fost secret. Acest rezultat nu este însă decisiv în desemnarea definitivă a candidatului, pentru că ultimul cuvînt îl va avea Comitetului Executiv Naţional. Dupa infrangerea suferita saptamana trecuta Bucurestiul nu se va mai baga peste social-democratii brasoveni.psd bv. - conf. jud
Reamintim că, săptămăna trecută, conduderea PSD a hotărît ca noul lider interimar al PSD Braşov să fie Mihai Mohaci, iar candidatul partidului în cursa pentru Primăria Braşov să fie independentul Călălin Leonte. Practic a fost o tentativa de „puci”, un circ inutil, purtat de niste novici locali (adevarat cu sprijin de pe Dambovita), lipsiti de realism si forta. Dupa doua decenii de conducere Constantin Nita este greu de demolat de niste novici care nici nu au facut mare lucru pentru PSD-ul local.

Inca o demisie de la varful PSD
Vicepreşedintele PSD, Răzvan Iosif, a parasit PSD, fiind, dupa Constantin Nita, cea de a doua demisie din conducerea social-democratilor, motivele sunt, desigur, diferite. El a ieşit public înainte ca liderii de la Bucureşti să-l nominalizeze pe Leonte drept candidat la Primăria Braşov, sustinand ca aveasta ar fi varianta castigatoare.
.„Concret, PSD Brașov trebuie să țină cont, într-un context al dominației pseudo-liberale și, în fapt, pedeliste, exprimate evident la nivel guvernamental, de dorința celor mulți. Nu putem fi de acord cu reapariția pe scena politică a crocodililor gen Blaga sau Scripcaru – chiar dacă acesta din urmă și-ar masca intențiile sub uniforma de independent. Guvernul tehnocrat este doar o formă de continuare a politicilor dăunătoare românilor. De accea, la Brașov consider că se impune cu prioritate redefinirea politicilor partidului nostru. O primă măsură ar fi susținerea necondiționată a lui Cătălin Leonte, cel mai competent candidat, în campania pentru câștigarea poziției de primar al Brașovului. Mai avem două luni până la vot, avem timp pentru reconfigurarea opțiunilor PSD”, a declarat Răzvan Iosif, tot pentru newsbv.ro.

Chiriac ramane trompeta lui Constantin Nita
Deja ordinea lui Nita este o realitate in Baritiu nr. 1. Asa cum era de asteptat lucrurile au intrat in „normalul” previzonat, Viorel Chiriac, preşedinte executiv al partidului, aredevenit şef. Dupa ce s-a refacut „ordinea” social-democratii si-au definitivat listele de candidati, deocamdata alfabetic chiar si cu supleanti (o prevedere legala care se realizeaza de cele mai multe ori intr-o maniera absolut formala.
„Listele (pentru CJ şi consiliile locale) vor fi validate de Comitetul Executiv Central“, a declarat Viorel Chiriac, care a mai precizat că tot la nivel naţional se va decide, în urma unei analize, şi cine va deschide listele pentru Consiliul Judeţean şi Consiliul Local Braşov.  CJ&Pref. M
La judet, printre candidaţi anunţaţi pînă acum, se numără actualii consilieri ai social-democratilor, Paul Enache (antrenor), Ion Manea (preot) şi Mihai Popa, ptrecum şi Roxana Mînzatu (35 ani, politolog), fost director al Agenţiei Naţionale de Achiziţii Publice (ANAP) şi secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene, Ariana Bucur, actualul inspector şcolar general al IŞJ Braşov, Cătălin Şeitan, actual preşedinte-director al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Braşov, Daniel Giurma, fost jurnalist şi actual purtător de cuvînt al PSD, dr. Florin Ortan, cardiolog la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, Tiberiu Chirilaş, primar al comunei Vama Buzăului şi Ioan Coman de la Direcţia Sanitară Veterniară şi de Siguranţa Alimentelor.
La un loc de candidat a aspirat şi fostul prefect, Mihai Mohaci, cel pe care conducerea centrală a partidului l-a numit săptămîna trecută ca preşedinte interimar al filialei Braşov, în locul lui Constantin Niţă, care a demisionat. Din cate se spune aceeaşi conducere centrală a partidului l-ar mai susţine inca pe Mohaci. Vom vedea daca Nita Constantin va accepta „un pucist” pe „lista lui”, evident a social-democratilor.

Horia D.R.

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.