Proiectul de reabilitare a Maternitatii se naste greu

Proiectul de reabilitare a Maternitatii se naste greu

0 465

Desi lucrarile au inceput in august anul trecut si au termen de finalizare un an, nu s-a realizat nici macar 10% din proiect. In conditiile in care cele 3 corpuri vechi sunt in santier Maternitatea Brasov si-a restrans toata activitatea in corpul nou de cladire

Desi lucrarile au inceput in august anul trecut si au termen de finalizare un an, nu s-a realizat nici macar 10% din lucrare. In conditiile in care cele 3 corpuri vechi sunt in santier Maternitatea Brasov si-a restrans toata activitatea in corpul nou de cladire.
Intarzierile au aparut dupa ce firma care a castigat licitatia in 2013 nu a reusit sa duca lucrarea la bun sfarsit, astfel ca anul trecut a trebuit reluata licitatia. Reprezentantii societatii care face reabilitarea sunt insa multumiti de ritmul proiectului si spun ca pana in octombrie se va putea taia pamblica la cele 3 corpuri de cladire. Lucrarile de consolidare, in valoare de 17 milioane de lei avanseaza atat de greu pentru ca sunt primele care se fac de cand a fost construita maternitatea.maternitate bv
In acest moment maternitatea functioneaza cu doar 202 paturi, numar care va ajunge la 275 dupa terminarea lucrarilor.
Desi modul de lucru in unitate a fost regandit, mediul de lucru nu a fost afectat, astfel ca anul trecut la Maternitate s-au inregistrat peste 4000 de nasteri.
Dupa ce vor fi renovate cladirile, pe langa saloane va functiona si o sectie de ATI. Aparatura medicala va fi achizitionata din fonduri proprii de maternitate care a inregistrat anul trecut un excedent bugetar de 460.000 de lei.
Cele 3 corpuri de cladire care acum se renoveaza se afla in proprietatea Consiliului Judetean, dar institutia mai are de platit inca 9 ani, cate 380.000 de euro pe an vechiului proprietar pentru a finaliza tranzactia.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.