Proiecte europene la IPJ Brasov

Proiecte europene la IPJ Brasov

0 587
Inspectoratul de Politie al Judetului Brasov a implementat doua proiecte cu fonduri europene. Unul a beneficiat de sume mai importante si consta in achizitionarea de echipamente digitale pentru  Serviciul de Investigatii Criminale. Cel de-al doilea este destinat cainilor politisti, care se bucura acum de un confort sporit in padocuri si masina care ii transporta la misiuni.
Proiectul in valoare de 28.000 de euro si este destinat cainilor politisti. Acestia beneficiaza de acum de boxe renovate, cu apa curenta si tot confortul, la care se adauga si o masina pentru transportul lor. Autovehiculul este dotat cu doua custi prevazute cu un sistem de ventilatie si unul de reglare a temperaturii in zona in care sunt transportati cainii politisti.
Tot prin acest proiect, politistii brasoveni au primit si o catelusa de 5 luni, din rasa ciobanesc german, antrenata pentru descoperirea transporturilor ilegale de tigari si produse din tutun. Fiind inca pui, Sita este foarte jucausa, spre deosebire de Rex, care este foarte disciplinat si ascultator.
Insotitorii cainilor politisti sunt fericiti ca patrupedele se bucura acum de cele mai bune conditii. Cainii au un poligon mobil modern, in care se pot antrena la standarde optime.
IPJ Brasov are in acest moment un efectiv de 14 caini politisti, specializati pe diverse tipuri de actiuni.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.