Principalele doua sectii ale clubului Corona au presedinti noi

Principalele doua sectii ale clubului Corona au presedinti noi

0 561

Adunarea Generala a Actionarilor a decis ca handbalistele sa participe in Cupa EHF iar hocheistii sa ia si ei parte la Liga Mol. Ioan Preda este noul presedinte al sectiei de handbal a clubului Corona Brasov iar Teodor Sava este noul presedinte al sectiei de hochei.

Daca pana acum proiectul cu jucatori si antrenori romani exista doar la handbal, din sezonul actual acesta se extinde si la hochei. Desi loturile vor fi valoric mult sub cele de anul trecut – in special la hochei – Adunarea Generala a Actionarilor a decis ca handbalistele sa participe in Cupa EHF iar hocheistii sa ia si ei parte la Liga Mol.

Ioan Preda este noul presedinte al sectiei de handbal a clubului Corona Brasov. El il inlocuieste pe Sergiu Chifu, care a indeplinit acest rol mai putin de un an si a adus clubul pe linia de plutire in ce priveste datoriile catre jucatoare. Preda este un apropiat al sectiei de handbal de mai multi ani si reprezinta unul din sponsorii echipei brasovene. Teodor Sava este noul presedinte al sectiei de hochei. El este un colaborator apropiat al fostului presedinte, Zoltan Olti Pasca, unul din membrii fondatori ai echipei de hochei. La ambele sectii vor fi promovati in noul sezon juniori formati de club iar hocheiul va prelua modelul sectiei de handbal care a facut celebra sintagma „handbal 100% romanesc”, a anuntat primarul George Scripcaru.

La handbal exista 7 jucatoare aflate la final de contract. Chiar daca 5 dintre acestea au semnat prelungirea, Ioan Preda va trebui sa analizeze impreuna cu cei doi antrenori situatia echipei si sa puna si parafa clubului pe cele 5 contracte. Abia dupa analiza de o saptamana se va lua decizia daca le vor fi prelungite contractele celor 7 jucatoare carora le-au expirat vechile intelegeri. Conducerea a decis ca brasovencele sa participe in sezonul viitor in Cupa EHF in care s-au calificat ca urmare a locului 3 pe care s-au clasat la finalul sezonului recent incheiat.

La hochei nu vor mai fi adusi nici antrenori straihandbal4ni, nici jucatori din alte tari. Mai mult, clubul va promova juniorii crescuti in propria pepiniera, care au jucat finale sau semifinale de campionat national. Teodor Sava, presedintele sectiei de hochei ASC Corona Brasov spune ca „a fost un fenomen, lumea venea cu dragoste si faptul ca avem peste 200 de copii la hochei se datoreaza tocmai acestui fenomen: ca parintii lor au indragit acest sport. Ce am vazut la hochei nu cred ca ati vazut nici la fotbal si nici la alte sporturi. Am avut la hochei mai multi spectatori decat veneau la fotbal”

La celelalte sectii nu au existat modificari majore. Cei doi presedinti noi vor trebui sa-si prezinte strategiile in perioada urmatoare iar acestea vor trebui aprobate de conducerea clubului.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.