Prietenia Braşov-Musashino, celebrată de Filarmonică

Prietenia Braşov-Musashino, celebrată de Filarmonică

0 166

Sala Patria are loc joi un concert simfonic eveniment, dedicat relaţiilor de prietenie dintre municiipiile Braşov şi Musashino. Concertul va fi dirijat de maestrul Daisuke Soga, promotorul acestei prietenii

Japonia de la Filarmonica Braşov. O veţi putea admira joi, pe parcursul zilei, care se va încheia la Sala Patria cu un concert simfonic eveniment, dedicat relaţiilor de prietenie dintre municiipiile Braşov şi Musashino. Concertul va fi dirijat de maestrul Daisuke Soga, promotorul acestei prietenii.
În 1990, în februarie, Daisuke Soga se afla pentru prima dată la Braşov, unde dirija un concert al Filarmonicii. De-a lungul timpului, dirijorul nipon, care este şi cetăţean de onoare al Braşovului, a susţinut colaborarea între cele două oraşe, începută în 1992.
La un sfert de secol de colaborare oficială, braşovenii vor avea şansa de a cunoaşte mai bine cultura japoneză la festivalul care aniversează relaţia de prietenie dintre Braşov şi Musashino, cea mai longevivă relaţie pe care o are municipiul nostru.
Evenimentele vor avea loc în foaierul Filarmonicii Braşov, dar şi în Piaţeta din faţa instituţiei, unde vor fi demonstraţii de arte marţiale, prezentare de mâncare japoneză, suveniruri.
Seara de la ora 19.00, Filarmonica Braşov deschide stagiunea 2018-2019 cu un concert simfonic extraordinar, dirijat de maestrul Daisuke Soga. Alături de Orchestra Simfonică se vor afla pe scenă soliștii invitați, dar și Corul Filarmonicii „George Enescu” din București şi Corul Prieteniei din Musashino, Japonia.
Concertul de joi seara este deja sold out.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.