Președintele Asociaţiei Internaţionale de Ultramaraton, Nadeem Khann, a venit la Brașov, pentru...

Președintele Asociaţiei Internaţionale de Ultramaraton, Nadeem Khann, a venit la Brașov, pentru a certifica desfășurarea mondialului de alergare, 50 km, în 2019

0 162

Este cert : Campionatul Mondial de 50 km, alergare pe șosea, se va desfăşura anul viitor la Braşov! Candidatura României a fost acceptată cu entuziasm, dată fiind organizarea impecabilă a campionatului european desfăşurat la Timişoara, despre care oficialii International Association of Ultrarunners – IAU au declarat că a fost „cel mai bine organizat campionat european de ultra-alergare din istorie”. Campionatul Mondial de 50km Alergare este un concurs anual de ultra-alergare de 50 de kilometri, desfăşurat la nivel mondial, organizat de Asociația Internațională a Ultra-alergătorilor (IAU). Competiția a debutat sub numele de Trofeul Mondial IAU de 50 km în anul 2005. Competiţia era în acel moment punctul final al circuitului de 50 km Challenge IAU, alergătorii obținând calificări prin performanțele înregistrate într-una din cele nouă curse de calificare precedente. Câștigătorii erau decişi de cel mai bun timp agregat al cursei Trofeului Mondial, plus cel mai bun timp din turul de calificare. Cursa s-a îndepărtat de acest format, iar Trofeul Mondial a fost decis ulterior în cadrul unei singure curse, acest format continuând până în anul 2014.
Campionatul Mondial de 50Km este organizat de Federaţia Română de Atletism, cu suportul tehnic şi logistic al comisiei de ultraatletism, în colaborare cu autorităţile locale şi se desfăşoară sub patronajul IAU – Asociaţia Internaţională de Ultramaraton, partener al IAAF – Asociaţia Internaţională a Federaţiilor de Atletism. Pentru a întări organizarea competiției la Brașov, în 2019, a venit la poalele Tâmpei, canadianul Nadeem Khann, care a fost primit de primarul George Scripcaru.
Mulțumesc organizatorilor pentru că acest eveniment se desfășoară la Brașov, fiind primul eveniment de nivel mondial în România, și consider că este un mesaj bun pe care îl transmitem noi ca țară, dar și noi ca oraș. Este o competiție care se va bucura de prezența unor atleți și oficiali din țări din toată lumea și este o foarte bună ocazie de promovare a Brașovului, dar și o confirmare a faptului că Brașovul este pe un drum bun. Vom încerca să creăm cât mai multe evenimente care să completeze acest eveniment sportiv și să contribuie la imaginea bună pe care participanții o vor transmite mai departe“, a declarat primarul George Scripcaru.

La Braşov, competiţia de alergare de 50Km va consta în parcurgerea distanţei de 50 de km în circuit şi se va desfăşura pe o buclă de 10 km, parcursă de 5 ori. Traseul competiţiei ar putea fi traseul tradițional al Crosului 15 Noiembrie, după cum a precizat președintele Federației Române de Atletism, Florin Florea. Sunt aşteptați peste 150 de sportivi, din peste 40 de ţări Sunt aşteptaţi la Braşov, iar aşteptările organizatorilor în legătură cu numărul total de persoane participante se ridică la peste 1000 de persoane.
D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.