Prefectul Braşovului nu ştie ordinea culorilor pe drapelul României

Prefectul Braşovului nu ştie ordinea culorilor pe drapelul României

0 187

Prezent ieri la ceremoniile dedicate Zilei Tricolorului, având şi un mic tricolor la rever, Marian Rasaliu a dovedit că nu cunoaşte succesiunea culorilor pe drapelul naţional

Prezent ieri la ceremoniile dedicate Zilei Tricolorului, având şi un mic tricolor la rever, Marian Rasaliu a dovedit că nu cunoaşte succesiunea culorilor pe drapelul naţional.

Întrebat de reporteri care este ordinea culorilor, de la lance spre exterior, prefectul Rasaliu a răspuns cu seninătate, ba chiar a repetat: „Roşu, galben şi albastru”.

Conform Constituţiei „Drapelul României este tricolor; culorile sunt așezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roșu”. Paragraf pe care Rasaliu nu s-a sinchisit să-l citească.

Dacă prefectul Braşovului gafează pe plan local, premierul Viorica Dăncilă, vicepreşedinte PSD, acelaşi partid din care provine şi Marian Rasaliu, girează gafe de anvergură internaţional în materie de steaguri.

Ultima situaţie jenantă de acest fel s-a consumat în urmă în urmă cu 10 zile la Constanţa, unde se inaugura sediul Consulatului onorific al Estoniei. Premierul eston Juri Ratas a fost nevoit să întoarcă personal steagul Estoniei, care fusese arborat greşit de către autorităţile române.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.