Pompierii au început cursurile de alpinism de intervenţie

Pompierii au început cursurile de alpinism de intervenţie

0 308

17 pompieri braşoveni trăiesc la înălţime în aceste zile. Alături de specialişti, se perfecţionează în alpinismul de intervenţie, în care, până acum, erau doar iniţiaţi. Agăţaţi în corzi, angajaţii ISU învaţă cum să folosească echipamentul special şi toate procedurile care le vor salva viaţa celor prinşi în zone inaccesibile

17 pompieri braşoveni trăiesc la înălţime în aceste zile. Alături de specialişti, se perfecţionează în alpinismul de intervenţie, în care, până acum, erau doar iniţiaţi.

Agăţaţi în corzi, angajaţii ISU învaţă cum să folosească echipamentul special şi toate procedurile care le vor salva viaţa celor prinşi în zone inaccesibile, pe munte, PE un acoperiş, la mare înălţime sau într-un puţ.

Operaţiunea de salvare la înălţime începe cu fixarea multor legături. O singură manevră greşită poate pune în pericol în primul rând siguranţa salvatorului.

Cursurile de perfecţionare se desfăşoară în baza unui protocol încheiat cu o firmă specializată în domeniul alpinismului.
La finalul săptămânii, după instruire, cursanţii vor fi evaluaţi şi certificaţi de un specialist venit din Scoţia. Pentru o astfel de activitate este nevoie de o condiţie fizică foarte bună, dar şi de o anumită disciplină.

Scoţianul Alan Forrest spune că nu este vorba despre o activitatea aventuroasă, nu este bungee jumping, nu e alpinism sportiv, nu este nici căţărare pe munte. Este un sistem în care siguranţa se află pe primul plan.
Activităţi de instrucţie se vor desfăşura săptămânal, cu personalul încadrat ca alpinist de intervenţie.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.