Politistii brasoveni au confiscat de Craciun 5000 de obiecte pirotehnice

Politistii brasoveni au confiscat de Craciun 5000 de obiecte pirotehnice

0 594

5000 de petarde, artificii si pocnitori au fost ridicate de politisti de la vanzatorii ilegali, care risca acum inchisoarea. Nu toti comerciantii de articole pirotehnice sunt insa in ilegalitate la Brasov. In judet functioneaza 21 de firme autorizate sa vanda petarde, pocnitori si artificii cu mai multe puncte de lucru si alte 7 firme care sa organizeze focuri de artificii

5000 de petarde, artificii si pocnitori au fost ridicate de politisti de la vanzatorii ilegali, care risca acum inchisoarea. Nu toti comerciantii de articole pirotehnice sunt insa in ilegalitate la Brasov. In judet functioneaza 21 de firme autorizate sa vanda petarde, pocnitori si artificii cu mai multe puncte de lucru si alte 7 firme care sa organizeze focuri de artificii.
Foc de artificii este, de altfel, si numele programului pus in aplicare de politistii brasoveni care verifica legalitatea comertului cu articole pirotehnice in perioada sarbatorilor de iarna. Politistii Serviciului Arme, Explozivi si Substante Periculoase au actionat in sistem integrat, impreuna cu colegi de la structurile dpetarde1in judet in zona complexelor comerciale, pietelor, targurilor si zonelor aglomerate. In Brasov, Zarnesti si Codlea au fost depistate 15 persoane care comercializau ilegal 5000 de obiecte pirotehnice, care au fost ridicate in vederea cercetarilor in timp ce comerciantii risca o pedeapsa cu inchisoare de pana la un an.
In judetul Brasov exista 21 de firme autorizate sa vanda petarde, pocnitori si artificii cu mai multe puncte de lucru si alte 7 firme care sa organizeze focuri de artificii. Unul dintre comerciantii de petarde a inceput vanzarea in 3 puncte de lucru si s-a aprovizionat doar cu articole pirotehnice avizate:
Artificiile costa intre 5 si 150 de lei iar amatorii de astfel de poduse nu au intarziat sa apara si sa cumpere macar artificii de brad, pentru ca seara de Revelion sa fie mai frumoasa.
Politistii recomanda parintilor sa supravegheze copiii cu atentie deoarece acestia sunt cei mai expusi incidentelor cauzate de folosirea necorespunzatoare a obiectelor de distractie pe baza de amestecuri pirotehnice.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.