Picnic in limba franceza, de Ziua Francofoniei

Picnic in limba franceza, de Ziua Francofoniei

0 712

Evenimentul a strans vineri la Alianta Franceza zeci de tineri care au participat la un concurs de poezii Haiku. Participantii s-au impartit in echipe, s-au asezat la masa si s-au intrecut in versuri frantuzesti in format japonez

Evenimentul a strans vineri la Alianta Franceza zeci de tineri care au participat la un concurs de poezii Haiku. Participantii s-au impartit in echipe, s-au asezat la masa si s-au intrecut in versuri frantuzesti in format japonez.
Picnicul poetic este o idee aparuta in Brasov inca de anul trecut. Aflat la a doua editie, evenimentul a adunat elevi de la licee si scoli din oras cu scopul de a face o trecere de la poezia japoneza Haiku catre limba franceza, prin indemnul romanesc „hai cu noi”.
Organizatorii care sunt Institutul Francez din Bucuresti si Ambasada Frantei si Alianta Franceza, care sarbatoreste anul acesta 25 de ani de la infiintare.
Haiku este un gen traditional japonez de poezie cu forma fixa, alcatuita din 17 silabe repartizate in 3 versuri formate din 5, 7, 5 silabe. Vineri, tinerii brasoveni au compus poezii haiku, dar in limba franceza.
Se apreciaza ca astazi numai in Japonia, sunt in jur de 10 milioane de scriitori de haiku, dar majoritatea sunt la nivel de amatori si scriu pentru ei insisi.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.