Personajul elvețian de cărți ilustrate, Globi, lansat și la Brașov

Personajul elvețian de cărți ilustrate, Globi, lansat și la Brașov

0 288

Asociația Tot Mai Verde Brașov anunță lansarea cărții ,,Globi și Energia, miercuri 17.07.2019  la ora 17:30, la Muzeul Pedagogic situat pe Soseaua Cristianului, numarul 1-3.
Amintim că Globi este un personaj elvețian de desene animate, uneori denumit Mickey Mouse al Elveției. El a fost creat ca un papagal albastru antropomorf, cu un cioc galben purtând o beretă neagră și o pereche de pantaloni cu cămașă roșie și neagră.
Relizatorul său este caricaturistul elvetian Robert Lips iar scopul inițial a fost să relizeze un peronaj haios pentru a face  publicitate  magazinului elvetian Globus in 1932 la cea de-a 25-a aniversare a companiei.
Iinițial a fost planificat să fie numit „Kimbukku”, dar mai târziu a fost redenumit Globi după denumirea dată în dialectul din Basel pentru magazinul Globus.
Cărtile care-l au ca personaj principal s-au vândut doar în Elveția până acum în nouă milioane de exemplare. Din decembrie 2008, orașul elvețian Engelberg găzduiește un parc tematic Globi

,, Este prima dată când o carte Globi este tradusă în limba română, în Elveția existând peste 100 de cărți educative pentru copii avându-l ca personaj principal pe Globi” spune reprezentantul asociației Iulian Dudiță.
Ideea de a-l aduce pe Globi în România a pornit de la un grup de voluntari pasionați de știință și metode educative creative, din Brașov (România) și Rapperswil (Elveția).
,,Subiectul primei cărți Globi traduse în limba română nu a fost ales întâmplător. Am ales tema energiei, deoarece este un subiect de mare importanță în contextul dezvoltării durabile.
Cartea aceasta este o unealtă foarte bună pentru început, nu doar pentru copii, dar și pentru părinți, prezentând cele mai noi tehnologii din domeniul energiei în paralel cu cele clasice, într-un limbaj accesibil.
Intrare este liberă pentru oricine dorește să participe la eveniment.
Vom prezenta povestea acestei cărți cu cei implicați în editarea ei. Vom prezenta și câteva tipuri de energii care sunt prezentate in carte.
Cartea va fi disponibilă la un preț special” mai spune sursa citată.

Ce este Asociația Tot Mai Verde Brașov!
Asociația Tot Mai Verde Brașov este o organizație non-guvernamentală, înființată în aprilie 2017, având ca misiune crearea unui mediu mai curat și sănătos pentru comunitate, precum și promovarea importanței cărții în viața omului modern.
Prin activitățile derulate contribuim la educarea și responsabilizarea cetățenilor în ceea ce privește protecția mediului și utilizarea sustenabilă a resurselor limitate.
Activitățile sunt desfășurate prin implicarea voluntarilor, membrilor comunității și prin susținerea  Asociației Bibliotecarilor din România, Casei Corpului Didactic Brașov, Universității Transilvania Brașov, Inspectoratului Școlar Județean Brașov, Agenției pentru Protecția Mediului Brașov.

Asociația Tot Mai Verde Brașov
 email : contact@totmaiverde.ro, roxana@totmaiverde.ro

https://www.facebook.com/totmaiverde/

Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.