Pe 19 iunie se afişează rezultatele la Evaluarea Naţională

Pe 19 iunie se afişează rezultatele la Evaluarea Naţională

0 192

Trei candidaţi au lipsit ieri de la proba scrisă la Limba şi Literatura Maternă a Evaluării Naţionale. În clase au ajuns 183 de elevi care au susţinut proba la limba germană şi alţi 156 la maghiară

Trei candidaţi au lipsit ieri de la proba scrisă la Limba şi Literatura Maternă a Evaluării Naţionale. În clase au ajuns 183 de elevi care au susţinut proba la limba germană şi alţi 156 la maghiară.

Primele rezultate vor fi afişate pe 19 iunie, iar în aceeaşi zi se pot depune contestaţiile. Rezultatele finale, după corectarea contestaţiilor, vor fi afişate în 23 iunie.

Următorul hop pentru elevii care au încheiat clasa a VIII-a va fi admiterea la liceu. Media de admitere la liceu se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a — a VIII-a, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.

Din 29 iunie vor fi completate fişele cu opţiunile pentru înscrierea la liceu, iar repartizarea computerizată are loc în 9 iulie.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.