Pasiune pe teren şi în tribune : Corona Brasov – HC Zalău...

Pasiune pe teren şi în tribune : Corona Brasov – HC Zalău 30-18 (15-10)

0 511

Meci aşteptat cu interes şi cu pasiune, în sala sporturilor din Braşov, între Corona şi HC Zalău. A fost a doua partidă din seria sferurilor de finală, după ce Zalăul obţinuse o victorie surprinzătoare la ea acasă, în primul meci. De data aceasta, Corona Braşov şi-a luat revanşa, iar acest lucru s-a remarcat încă din startul partidei, când Corona a luat rapid avantaj : 3-1, 4-1. Concludente pentru desfăşurarea întregii partide, au fost două minute, la scorul de 4-1, când arbitri au dictat trei eliminări în tabăra Coronei, însă acest lucru nu s-a făcut remarcat pe tabela de marcaj! Cele trei jucătoare de câmp şi portarul au reuşit, lucru mai rar văzut, să nu primească gol… Apoi, totul a curs galopant în favoarea echipei braşovene, care şi-a mărit treptat avantajul : 6-1, 8-2,11-3, 14-5, 15-5 (min. 25).
La acest scor, echipa braşoveană a redus turaţia motoarelor şi Zalăul a reuşit o mică performanţă : cinci goluri consecutive : 15-10, scor la pauză. În repriza a doua, aspectul jocului s-a menţinut, cu echipa braşoveană în prim plan, realizând spectacol şi bucurându-i pe spectatori, prin scorul care a luat proporţii : 19-12, 21-13, 24-16, 26-16, 30-18, rezultat final.
În ultimele minute, antrenorii echipei braşovene au introdus în luptă şi rezervele, inclusiv pe tânăra Daciana Hosu în poartă. Mai remarcăm şi faptul că antrenorii principali ai celor două echipei, Bogdan Burcea şi Gheorghe Tadici s-au ingnorat şi nu au dat mâna nici în debutul partidei, nici la sfârşit, continuând ,,războiul” declaraţiilor, declanşat după meciul de la Zalău…

CORONA BV
Declaraţii după meci
Aurelia Brădeanu, căpitan Corona Braşov : ,,Ne-am pregătit foarte bine pentru acest meci. Am dorit să demonstrăm fanilor că a fost o greşeală a noastră la Zalău. Acum nu mai contează, important este faptul că ne-am dăruit pe teren, pentru această victorie. La Zalău am intrat în jocul lor, aici nu aveam decât de pierdut, dacă nu ne făceam jocul nostru. A fost şansa noastră, presiunea a fost pe noi şi am demonstrat că şi sub presiune puteam să ne impunem jocul. Ne-am demonstrat şi nouă că putem fi o echipă. Pentru joi ne aşteptăm la un meci, de asemenea, de luptă
Gheorghe Tadici, antrenor HC Zalău : ,,Am pierdut la o diferenţă mare, aşa cum este diferenţa şi din punct de vedere valoric, între cele două echipe. Asta şi pentru că nu se pot compara nici bugetele celor două echipe. Noi aveam jucătoare tinere, fără experienţă, care au greşit şi au ratat mult. Nu a mers nici apărarea şi nici portarii nu au prins astăzi, spre deosebire de meciul de la Zalău. Consider că echipa din Braşov a meritat victoria şi eu cred că merită până al urmă şi calificarea, deşi mai este un meci”.

Caseta tehnică
Corona Braşov
Au marcat : Pricopi 6, Zamfir 5, Hotea 5, Brădeanu 4, Chiper 3, Tudor 3, Apetrei 2, Briscan 1, Neagu 1.
Au jucat : Dedu (Mârcă, Hosu) – Chiper, Tudor, Brădeanu, Apetrei, Zamfir, Hotea (Bondar, Pricopi, Dincă, Neagu, Briscan).

HC Zalău
Au marcat : Constantinescu 5, Pintea 3, Ciuciulete 3, Lazăr 3, Puiu 2, Ţurcaş 1, Trif 1.
Au jucat : Cheţa (Inculeţ, Mureşan ) – Trif, Rob,Ciuciulete, Pintea, Constantinescu, Bardac (Lazăr, Puiu, Ciunt, Maior Paşca, Ţurcaş

Al treilea meci dintre cele două echipe, decisiv pentru calificarea în semifinalele campionatului, se va desfăşura joi,tot la Braşov.

Dorin Duşa

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.