Partiile de schi din Poiana Brasov au fost deschise oficial – sute...

Partiile de schi din Poiana Brasov au fost deschise oficial – sute de turiști s-au bucurat de eveniment!

Vremea buna, ninsoarea din ultima perioada si producerea intensa de zapada artificiala au facut ca domeniul schiabil sa se deschida cu doua saptamini mai devreme fata de anul trecut. Sute de turisti pe schuri sau placa au venit ieri sa testeze cele zece pirtii amenajate in statiune

Vremea buna, ninsoarea din ultima perioada si producerea intensa de zapada artificiala au facut ca domeniul schiabil sa se deschida cu doua saptamini mai devreme fata de anul trecut.
Sute de turisti pe schuri sau placa au venit ieri sa testeze cele zece pirtii amenajate in statiune, undestratul de zapada masoara intre 50 si 70 de centimetri, in partile inferioare si depaseste un metru grosime in partile superioare ale Masivului Postavaru.
In acest moment se poate schia pe pirtiile Lupului, in partea superioara, Kantzel, Sulinar si Drumul Rosu, pina la baza, Bradului si Stadionului. Deocamdata ramin inschise pirtiile Ruia, Subteleferic, in zona inferioara si Lupului, in zona inferioara.
Schiorii si placarii urcati in Postavaru pentru prima coborare din acest an s-au declarat incantati de starea partiilor, pentru pregatirea carora s-a lucrat intens si s-au folosit circa 120.000 de metri de apa din Lacul Artificial din Poiana.
Una dintre schioarele venite la deschidere a fost atat de extaziata de prima partida de schi din acest an incat a de declarata partiile … de lux.
Pe partia Bradului va functiona si instalatia de nocturna, astfel ca turistii se pot bucura de schi si dupa lasarea intunericului. Administratorii domeniului schiabil impreuna cu toti practicantii sporturilor de iarna sunt increzatori ca sezonul de schi va dura pana la sfarșitul lunii martie.

Vifor Rotar
partii-poiana3

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.