Parteneriat Banca Mondială-Primărie pentru dezvoltarea Braşovului

Parteneriat Banca Mondială-Primărie pentru dezvoltarea Braşovului

0 287

Biroul Băncii Mondiale din România şi Primăria Municipiului Braşov au semnat ieri un acord de servicii de asistenţă tehnică, menit să ajute Braşovul să-şi valorifice poziţia geografică şi potenţialul pentru a-şi revitaliza modelul de dezvoltare şi pentru a promova inovaţia. Acordul este valabil pentru următorii trei ani şi are o valoare de 900.000 de euro

Biroul Băncii Mondiale din România şi Primăria Municipiului Braşov au semnat ieri un acord de servicii de asistenţă tehnică, menit să ajute Braşovul să-şi valorifice poziţia geografică şi potenţialul pentru a-şi revitaliza modelul de dezvoltare şi pentru a promova inovaţia. Acordul este valabil pentru următorii trei ani şi are o valoare de 900.000 de euro.
Serviciile de asistenţă tehnică acordate de Banca Mondială se vor concentra pe trei componente principale – consolidarea capacităţii de planificare şi gestionare a investiţiilor de capital, crearea cadrului pentru planificare spaţială şi regenerarea urbană şi creşterea competitivităţii economice şi activităţilor de cercetare în Braşov şi în zona metropolitană
Tatiana Proskuryakova, director pentru România şi Ungaria al Băncii Mondiale, s-a declarat ieri încântată să semneze la Braşov al treilea acord pe care Banca Mondială îl încheie în România, după Constanţa şi sectorul 5 din Bucureşti.
Protocolul de asistenţă tehnică pentru programul de dezvoltare urbană a Braşovului şi Zonei Metropolitane semnat ieri a fost aprobat şi de consiliul local.
Potrivit primarului George Scripcaru, Planul Urbanistic General al Braşovului va genera o dezvoltare pe multe paliere pe multe domenii de activitate – investiţional, economic, urban, educaţional, sănătate, social, cultură şi cu impact financiar pentru toată lumea.
Banca Mondilă are date foarte precise despre Bra؛ov, pentru că oraşul nostru a făcut parte dintr-o analiză amănunţită privind oraşele atractive din România, spune Marcel Heroiu, specialist dezvoltare urbană Banca Mondială.
Banca Mondială nu fost niciodată considerată o bancă privată sau comercială, pentru că nu are relaţii decât cu guvernele tărilor membre și ă cea mai importantă sursă de asistență acordată pentru dezvoltare din lume. Banca Mondială şi-a deschis biroul în România în anul 1991; de atunci, a furnizat finanţări în valoare de peste 13,6 miliarde USD, reprezentând împrumuturi, garanţii şi granturi în toate sectoarele de activitate ale economiei româneşti.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.