Panou cu sfaturi pentru clientii taximetristilor in Gara

Panou cu sfaturi pentru clientii taximetristilor in Gara

0 374

Clientii trebuie sa stie ca soferul este obligat sa porneasca ceasul la plecarea in cursa, sa ofere bon fiscal si nu poate refuza cursa in interiorul localitatii indiferent cat de scurta ar fi aceasta. Cel putin ultima prevedere nu pare pe placul taximetristilor, care se plang ca ies in pierdere la cursele scurte

Primaria a amplasat langa statia de taxi de la Gara un panou cu sfaturi pentru clientii soferilor de taxi. Ca sa nu fie pacaliti de taximetristi, celor care recurg la serviciile de taxi li se aminteste ca tarifele trebuie afisate atat pe portierele masinii, cat si in interior.
Textul precizeaza elementele de identificare ale taximetrului – numarul de ecuson de pe bulina verde, denumirea dispeceratului de taxi si numarul de telefon – care trebuie, de asemenea, afisate pe masina. Clientii trebuie sa stie ca soferul este obligat sa porneasca ceasul la plecarea in cursa, sa ofere bon fiscal si nu poate refuza cursa in interiorul localitatii indiferent cat de scurta ar fi aceasta. Cel putin ultima prevedere nu pare pe placul taximetristilor, care se plang ca ies in pierdere la cursele scurte.
Clientii aproba initiativa Primariei, mai ales ca unii au avut experiente neplacute cu diversi soferi de taxi
Practicantii meseriei de taximetrist insista asupra necesitatii de a avea la Brasov un tarif unic in taximetrie:
In Brasov exista in prezent 1.467 atestate pentru serviciul de taximetrie, care functioneaza pe 6 dispecerate. Potrivit normelor in vigoare, raportat la numarul actual de locuitori, ar fi suficiente circa 1.000 de masini de taxi.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.