Padurari braconieri la urs

Padurari braconieri la urs

Cei doi au fost retinuti de politisti pentru 24 de ore iar daca vor fi gasiti vinovati vor trebui sa plateasca statului, pe langa pedeapsa pe care o vor primi, suma de 40.000 de euro, cat este prevazut in cazul vanarii ilegale a unui urs. Mult mai ieftin ar fi iesit daca ar fi vanat legal animalul, conditii in care ar fi platit intre 3.000 si 9.000 de euro

Un padurar si un fost padurar de la Regia Padurilor Kronstadt au fost prinsi de politistii brasoveni cu ursul in portbagaj. Marti seara, in jurul orei 22:30, politistii Biroului Rutier si cei ai Serviciului de Ordine Publica au oprit in trafic, la intrarea dinspre Predeal spre Brasov, un autoturism de teren in care se aflau doua persoane. Politistii aveau unele informatii potrivit carora cei doi barbati, unul in varsta de 27 de ani, celalat de 29 de ani, ar fi fost la vanatoare ilegala de ursi. Banuielile s-au confirmat in momentul in care, la solicitarea politistilor, cei doi barbati au deschis portbagajul masinii in care se afla cadavrul unui urs.
Cadavrul animalului era acoperit cu o patura, iar langa acesta se odihneau doua pusti de vanatoare cu luneta, pentru care cei doi detineau documentele legale. Nu la fel stateau lucrurile in ce priveste ursul, pentru care padurarii braconieri nu au putut prezenta vreun document legal care sa ateste ca putea fi vanat.
Unul din cei doi vanatori ilegali era padurar la Regia Padurilor Kronstadt, iar celalalt a lucrat la aceeasi companie pana in luna aprilie a acestui an. Ursul a fost vanat chiar in zona de care era responsabil angajatul regiei. urs portbagaj
Directorul Dan Olteanu s-a aratat foarte surprins de faptul ca unul din cei mai buni padurari de la Kronstadt s-a pretat la o asemenea fapta.
Cei doi au fost retinuti de politisti pentru 24 de ore iar daca vor fi gasiti vinovati vor trebui sa plateasca statului, pe langa pedeapsa pe care o vor primi, suma de 40.000 de euro, cat este prevazut in cazul vanarii ilegale a unui urs. Mult mai ieftin ar fi iesit daca ar fi vanat legal animalul, conditii in care ar fi platit intre 3.000 si 9.000 de euro, in functie de punctajul pe care il avea ursul.
Cercetarile sunt continuate de politisti, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe langa Judecatoria Brasov, sub aspectul savarsirii infractiunilor de braconaj si transportul vanatului dobandit, conform Legii 407/2006.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.