Oportunitati de afaceri in Republica Moldova

Oportunitati de afaceri in Republica Moldova

0 577

Viceministrul Economiei din Republica Moldova, Octavian Calmic, a prezentat la Brasov nevoile de investitii si proiectele pentru care cauta colaboratori. Daca oamenii de afaceri de peste Prut ne-ar putea oferi produse vinicole, dulciuri si alte produse alimentare, reprezentantii firmelor de constructii brasoveni le-ar putea reabilita termic blocurile

Viceministrul Economiei din Republica Moldova, Octavian Calmic, a prezentat la Brasov nevoile de investitii si proiectele pentru care cauta colaboratori. Daca oamenii de afaceri de peste Prut ne-ar putea oferi produse vinicole, dulciuri si alte produse alimentare, reprezentantii firmelor de constructii brasoveni le-ar putea reabilita termic blocurile.
Oportunitatile investitionale ale Republicii Moldova au fost prezentate miercuri la Camera de Comert si Industrie Brasov, unde au participat peste 30 de reprezentanti ai mediului de afaceri brasovean si moldovean. Oaspetii cred ca Brasovul are un potential industrial mare; de aceea a si fost ales ca prim judet pentru lansarea invitatiei de colaborare in domeniul investitiilor. Romania este partenerul nr. 1 al Republicii Moldova, atat la exporturi, cat si la importuri.
Cifra totala de afaceri dintre cele doua tari partenere este de peste un miliard si 300 de milioane de dolari anual. Cele mai mari investitii vin prin intermediul Romaniei.her
Cele 12 parcuri industriale din Republica Moldova sunt un real succes. Cel mai nou proiect a fost lansat in nordul Moldovei, unde se produce suc concentrat de mere, foarte bine vandut in Germania si SUA. Investitia de 25 de milioane de euro este abia la prima linie de productie si deja a inregistrat o reusita remarcabila.
Cei care vor sa investeasca in Republica Moldova pot beneficia de facilitati, care ajung pana la scutirea in totalitate de taxe.
Prin colaborarea Romaniei cu Republica Moldova se vor crea noi locuri de munca si investitii romanesti in exteriorul tarii.
Reprezentantii parcurilor industriale brasovene au fost si ei prezenti pentru atragerea investitorilor moldoveni in judet. Patronii brasoveni sunt interesati de parteneriate pentru anveloparea blocurilor din Republica Moldova dar se mizeaza si pe schimburi comerciale de vinuri si dulciuri din partea Republicii Moldova.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.