Opera le-a deschis copiilor Vitrina cu personaje

Opera le-a deschis copiilor Vitrina cu personaje

0 443

Copiii au descoperit cele mai indragite personaje de Opera intr-un spectacol croit pentru ei. Intr-o luna plina de evenimente pentru „cei mari” prilejuita de cea de-a XIII-a editie a Festivalului International de Opera, Opereta si Balet, Opera Brasov a pregatit o supriza si pentru micii spectatori

Copiii au descoperit cele mai indragite personaje de Opera intr-un spectacol croit pentru ei. Intr-o luna plina de evenimente pentru „cei mari” prilejuita de cea de-a XIII-a editie a Festivalului International de Opera, Opereta si Balet, Opera Brasov a pregatit o supriza si pentru micii spectatori.
„Vitrina cu personaje” este un spectacol pregatit special pentru copii.Don Pizzicato si Donna Pianina sunt posesorii unei vitrini magige din care intra si ies personaje celebre din opere, operete si musicaluri. Rand pe rand, copiii au facut cunostinta cu personaje din operele mozartiene „Nunta lui Figaro” si „Flautul Fermecat”, „Barbierul din Sevilla” a lui Rossini, „Carmen” de Bizet si alte operete indragite. Toate personajele au coborat pentru cateva minute printre cei mici.
Ca in orice spectacol pentru copii era nevoie si de un conflict. In „Vitrina cu peropera copiisonaje” scena este realizata intre doua personaje principale – don Pizzicato, cel care tine lectia de muzica si Monostatos, intrigantul din opera Flautul Fermecat.
Spectacolul a fost gandit pentru copii cu varsta intre 8 si 12 ani; regizorul show-ului a dorit sa-i familiarizeze pe acestia cu opera, opereta si musicalul, spune regizorul Anda Tabacaru-Hogea.
O parte din copiii care au luat parte la spectacolul Operei Brasov au venit din alte localitati ale judetului. Multi nu mai vazusera pana acum un spectacol de opera, insa toti s-au declarat incantati la sfarsitul show-ului.
Evenimentul s-a desfasurat sub egida „Brasov 2021 – Capitala Europeana a Culturii – Oras Candidat” demers sutinut si de Opera Brasov.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.