Opera canta sambata la Flautul fermecat

Opera canta sambata la Flautul fermecat

0 439

„Flautul fermecat” de Wolfgang Amadeus Mozart este premiera acestui final de stagiune al Operei Brasov. O dubla premiera prin faptul ca solistii sunt tineri studenti, masteranzi sau doctoranzi la Facultatilor de muzica din Brasov si Bucuresti

„Flautul fermecat” de Wolfgang Amadeus Mozart este premiera acestui final de stagiune al Operei Brasov. O dubla premiera prin faptul ca solistii sunt tineri studenti, masteranzi sau doctoranzi la Facultatilor de muzica din Brasov si Bucuresti.

Sambata, 20 iunie 2015, de la ora 18.30, in Sala Operei va avea loc productia realizata in triplu parteneriat: Opera Brașov, Universitatea Naționala de Muzica București și Universitatea „Transilvania” din Brașov – Facultatea de Muzica.

Vor participa studenți, masteranzi și doctoranzi ai celor doua instituții de invațamant superior artistic.

Este o generoasa inițiativa a Operei Brașov de a da ocazia viitorilor artiști lirici sa evolueze pe o scena profesionista de spectacol.opera1

Prima reprezentație a operei „Flautul fermecat” a avut loc la Theater auf der Wieden din Viena, in anul 1791 – ultimul an de viața al compozitorului austriac.

Succesul a fost rasunator. Flautul fermecat” a devenit, de mai bine de doua secole, unul dintre cele mai indragite titluri din istoria universala a muzicii de opera.
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.