OPC a gasit nereguli la tarabele din Piata Sfatului

OPC a gasit nereguli la tarabele din Piata Sfatului

0 629

Nici nu s-a deschis bine Targul din Piata Sfatului, ca autoritatile au si constatat incalcarea mai multor reguli. Protectia Consumatorului a depistat cantare neverificate metrologic, produse alimentare transportate cu mijloace auto necorespunzatoare si inexistenta spatiilor pentru depozitare.

Nici nu s-a deschis bine Targul din Piata Sfatului, ca autoritatile au si constatat incalcarea mai multor reguli. Protectia Consumatorului a depistat cantare neverificate metrologic, produse alimentare transportate cu mijloace auto necorespunzatoare si inexistenta spatiilor pentru depozitare. In plus, cea mai mare parte a personalului care manipula produsele alimentare nu a putut prezenta carnetul de sanatate. Deficiente au fost constatate si la etichetarea produselor si informarea clientilor iar la unele tarabe lipseau materialele pentru dezinfectat. Toate tarabele din Piata Sfatului la care au fost gasite nereguli au fost amendate de inspectorii de la Protectia Consumatorilor. Si municipalitatea a luat masuri in privinta unuia dintre comerciantii gasiti in neregula, pe care l-a exclus d la Targ.targ piata sfatului
Acestea par sa nu fie singurele probleme ale comerciantilor din Centrul Istoric al Brasovului. Cel putin inainte de pranz, foarte putina lume vine sa cumpere produse traditionale de aici sau sa bea un pahar de vin fiert. Chiar la taraba care a fost inchiriata la cel mai mare pret – peste 13.000 de euro pe durata targului – se vinde vin fiert.
Reprezentanta firmei spune ca este al 12-lea an in care inchiriaza acelasi spatiu si a facut mereu profit. Femeia nu stie daca la fel vor merge lucrurile si anul acesta, cand musteriii nu se prea inghesuie deocamdata si trebuie recuperata si suma de 59.000 de lei cat a platit pentru cel mai bine pozitionata taraba.
Sperantele tuturor se indreapta catre sarbatorilor de iarna, cand comerciantii spera ca de la Craciun pana la Sfantul Ion sa reuseasca sa-si vanda marfa cu profit.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.