„Omul pasare trebuie sa se intoarca acasa”!

„Omul pasare trebuie sa se intoarca acasa”!

0 569

Putin peste1.000 angajați ai inspectoratelor pentru situatii de urgenta, jandarmi, polițiști, militari, salvamontisti si voluntari, cu aproape 200 de mijloace de intervenție, au incercat si astazi sa dea de urma lui Mircea Craciun si a planorului pe care acesta il pilota. "Omul pasare trebuie sa se intoarca la familia si prietenii lui" a scris fiul pilotului pe pagina de facebook pe care a creat-o in incercarea de a-si gasi tatal

Efectivele implicate in cautarea pilotului disparut se restrang, dar tehnica se perfectioneaza. Putin peste 1.000 angajați ai inspectoratelor pentru situatii de urgenta, jandarmi, polițiști, militari, salvamontisti si voluntari, cu aproape 200 de mijloace de intervenție, au incercat si astazi sa dea de urma lui Mircea Craciun si a planorului pe care acesta il pilota.
„Omul pasare trebuie sa se intoarca la familia si prietenii lui” a scris fiul pilotului pe pagina de facebook pe care a creat-o in incercarea de a-si gasi tatal.
Echipele de cautare au efectuat operatiuni terestre pe trasee din județele Prahova, Argeș, Brașov, Vrancea, Buzau, Bacau, Covasna și Harghita. Pentru misiunile de cautare a pilotului disparut a fost utilizata si o drona performanta pusa la dispozitia salvatorilor de catre voluntari, care poate face cautari pe arii mari, de aproximativ 50 de kilometri patrați, in mod programat.
Echipele de cautare de la sol au avut si astazi la dispozitie un elicopter al Ministerului Afacerilor Interne, pentru interventii punctuale in caz de nevoie sau pentru verificarea unor informatii.planor disparut1
Intre timp, familia pilotului planorului disparut de aproape o saptamina a creat pagina de Facebook „Sa-l gasim pe Mircea Craciun”, unde colegii acestuia sa poata posta opinii referitoare la traseele pe care ar putea fi cautat. „Omul pasare trebuie sa se intoarca la familia si prietenii lui” si „ Tatal nostru a iubit enorm muntii peste care a zburat si care l-au ajutat sa-si tina aripile sus. Pe aceiasi munti trebuie sa-i convingem acum sa ni-l dea inapoi”, a scris unul dintre fiii pilotului disparut. Familia acestuia multumeste din suflet tuturor echipelor de coordonare si de cautatori pentru eforturile pe care le fac in gasirea lui Mircea Craciun, disparut deja de sase zile.

 

Vifor Rotar

 

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.