Oierii au reusit amanarea aberatiilor din Legea vanatorii

Oierii au reusit amanarea aberatiilor din Legea vanatorii

0 294

Limitarea numarului de caini la stana si interzicerea pasunatului 5 luni din an se amana. Guvernul a amanat pana la sfarsitul lunii aprilie aplicarea celor doua articole din legea vanatorii care au provocat protestele violente ale oierilor

Limitarea numarului de caini la stana si interzicerea pasunatului 5 luni din an se amana. Guvernul a amanat pana la sfarsitul lunii aprilie aplicarea celor doua articole din legea vanatorii care au provocat protestele violente ale oierilor.
Printre oierii ce s-au deplasat pe malul Dambovitei s-au regasit si numerosi „practicieni” ai meseriei de pe plaiurile brasovene, din care nu au lipsit branenii.
Potrivit legii, la ses, ciobanii puteau avea la stana doar un caine, la stanele de la deal erau permisi doi caini, iar turmele de la munte puteau fi pazite de cel mult trei caini.
Potrivit legii redent amanatem cei care erau prinsi cu mai multi dulai la oi riscau sa scoata din buzunar pana la 1500 de lei.
Si ciobanii brasoveni au contestat legea care le diminua numarul ciinilor dar le si interzice sa iasa la pasune intre lunile decembrie si aprilie. Dupa ce miile de crescatori de oi au protestat, marti, la Palatul Parlamentului, Executivul a adoptat o ordonanta de urgenta prin care cele doua prevederi ale legii se amana pana pe 25 aprilie 2016.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.