Oficialii romani si americani lauda Poligonul Cincu

Oficialii romani si americani lauda Poligonul Cincu

0 477

Poligonul Cincu asigura cele mai bune capabilitati de instruire, la standarde NATO. Este concluzia sefului Statului Major General, general-locotenent Nicolae Ionel Ciuca, dupa ce a participat la Ziua Distinsilor Vizitatori a exercitiului romano-american RESOLUTE CASTLE 15

Poligonul Cincu asigura cele mai bune capabilitati de instruire, la standarde NATO. Este concluzia sefului Statului Major General, general-locotenent Nicolae Ionel Ciuca, dupa ce a participat la Ziua Distinsilor Vizitatori a exercitiului romano-american RESOLUTE CASTLE 15.
La randul sau, comandantul Fortelor Terestre Americane Dislocate in Europa, generalul-locotenent Ben Hodges, a declarat ca parteneriatul cu armata romana este foarte important din mai multe motive.
Unul ar fi Marea Neagra, cu o pozitionare geografica strategica la nivel global, care confera Romaniei confera un rol foarte important in regiune. De asemenea, actiunile comune romano-americane in Irak si Afganistan sunt un motiv in plus pentru care fortele americane se afla in Romania.
Efectivele si tehnica militara care participa la exercitiul de la Cincu sunt reprezentate de 65 echipamente de geniu din Alabama, 100 de militari care se rotesc la 21 de zile, iar din Romania 45 de echipamente si 75 de militari lucreaza pe mijloacele tehnice romanesti.cincu sua1

Poligonul Cincu ofera si posibilitatea conectarii activitatii care se desfasoara aici cu celelalte poligoane similare din Europa printr-o legatura pe fibra optica care permite transfer de date de mare capacitate. Proiectele care se executa in cadrul exercitiului RESOLUTE CASTLE 15 sunt cuprinse in programul ERI (European Reasurance Initiative) si cuprind drumuri de manevra in lungime de 5 km si latimea de 8 metri, 5 platforme de antrenament in utilizarea armamentului, explozivilor si de pregatire specifica vanatorilor de munte, constand in construirea a 13 cladiri cu destinatie diferita.
Lucrarile in valoare de peste doua milioane de euro sunt finantate de americani si se vor incheia pana la sfarsitul acestui an.

 

Vifor Rotar

 

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.