„Nu alerga!”, „Lasă telefonul! ”, „Grabește-te încet!”

„Nu alerga!”, „Lasă telefonul! ”, „Grabește-te încet!”

0 168

Sunt câteva dintre mesajele aparute pe unele treceri de pietoni din Fagaraș, în ultimele zile. Ideea aparține autorităților locale care au vrut să marcheze, într-un mod inedit, Săptamana Mobilității Europene

Sunt câteva dintre mesajele aparute pe unele treceri de pietoni din Fagaraș, în ultimele zile. Ideea aparține autorităților locale care au vrut să marcheze, într-un mod inedit, Săptamana Mobilității Europene.

Sunt persoane care nici măcar atunci când trec strada nu-și ridică privirea din ecranul telefoanelor mobile. Special pentru ei dar și pentru cei care traversează pe bicicletă trecerea de pietoni sau care alergă pe zebră autoritățile locale din Făgăraș au inscripționat pe mai multe treceri de pietoni din municipiu mesaje menite să atragăî atenția pietonilor dar și șoferilor. Ideea este pe placul făgărăşenilor.
Pentru a putea scrie pe trecerile de pietoni, voluntarii au cerut aprobarea Poliției şi a Primăriei Făgăraș.

Condițiile impuse de autorități au fost ca literele să fie cât mai mari, să aibă aceeași dimensiune iar mesajele inscripționate să fie scurte.
Mesajele inscripționate pe zebre nu vor fi șterse dupa finalizarea Săptămânii Europene a Mobilității.

Dacă ideea se va bucura de succes, atunci autoritățile locale sunt hotărâte să marcheze și alte treceri de pietoni din Făgăraș cu mesaje similare.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.