Nostalgii şi emoţii la Cerbul de Aur

Nostalgii şi emoţii la Cerbul de Aur

1 250

Fantastic, superb, nemaipomenit! Sunt câteva din impresiile spectatorilor la ediţia a 18-a a Festivalului Cerbul de Aur

Fantastic, superb, nemaipomenit! Sunt câteva din impresiile spectatorilor la ediţia a 18-a a Festivalului Cerbul de Aur. La 50 de ani de la primul spectacol al evenimentului, Gala dedicată laureaţilor Cerbului le-a trezit braşovenilor şi turiştilor nostalgii şi emoţii. În deschidere au răsunat primele acorduri ale imnului Cerbului de Aur din 1968, când Orchestra de Estradă a Radioteleviziunii, condusă de Sile Dinicu, acompania primii artişti care participau la festival.
Artista italiană Gigliola Cinquetti, câştigătoare marelui Trofeu Eurovision Song Contest 1964 şi invitată la a doua ediţie a Cerbului de Aur, în anul 1969, a deschis seria recitalurilor din prima seară a Festivalului.
Mulți spectatori au venit special la Brașov pentru a participa la eveniment. Alții mărturisesc că au așteptat cu emoție ca Cerbul să revină în Piața Sfatului.
În anul 1969 Cerbul de Aur a rămas acasă. Laureata celei de-a doua ediții a festivalului și prima mare câștigătoare a României căreia i s-a decernat marele premiu al Festivalului Internațional Cerbul de Aur, Luminița Dobrescu a urcat din nou pe scena de la Brașov.
Spectatorii s-au reîntâlni apoi cu artişti români care au scris istorie la Cerbul de Aur – Paula Seling, Monica Anghel, Corina Chiriac, Silvia Dumitrescu, Laurenţiu Cazan, Nico, Doru Tufiş, Proconsul, Ovi, Luminiţa Anghel, Narcisa Suciu sau Răzvan Krivach. Atmosfera a fost nemaipomenită spun cei care au luat parte la prima seară.
Sub bagheta dirijorilor Ionel Tudor şi Andrei Tudor, Orchestra Radio România şi Orchestra Operei Braşov îi vor acompania pe cei 18 concurenţi din 15 ţări care vor încerca să obţină Marele Trofeu al Festivalului Cerbul de Aur sau unul din celelalte premii.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

  1. Piata Sfatului a fost amenajata SUPER,
    transmisia f.reusita dadea impresia ca e …Piata Victoriei…
    Brasovul chiar a revenit in Lumea Mare a TURISMULUI si MUZICII!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.