Noi sensuri giratorii: primul, la Ceasu Rau

Noi sensuri giratorii: primul, la Ceasu Rau

0 2615

Edilii brasoveni iau in calcul amenajarea de noi sensuri giratorii in municipiu! Intr-una din cele mai aglomerate intersectii din Brasov, cea din zona Aulei Universitatii Transilvania, s-ar putea amenaja o giratie. Decizia nu este deocamdata finala, membrii Comisiei de Circulatie vor lua stabili pana la sfarsitul lunii daca este sau nu oportun un sens giratoriu in intersectia de la Ceasu Rau

Edilii brasoveni iau in calcul amenajarea de noi sensuri giratorii in municipiu! Intr-una din cele mai aglomerate intersectii din Brasov, cea din zona Aulei Universitatii Transilvania, s-ar putea amenaja o giratie. Decizia nu este deocamdata finala, membrii Comisiei de Circulatie vor lua stabili pana la sfarsitul lunii daca este sau nu oportun un sens giratoriu in intersectia de la Ceasu Rau.
La orele de varf masinile asteapta in coloana minute bune pentru a trece de semaforul de la intersectia strazilor Iuliu Maniu, 13 Decembrie si Castanilor. Pentru a fluidiza traficul una din solutiile de resistematizare a zonei ar putea fi amenajarea unui sens giratoriu.
Majoritatea brasovenii care trec zilnic prin zona cred ca un sens giratoriu ar mai descongestiona traficul. Soferii spun ca se intampla des ca unii participanti la trafic sa nu acorde prioritate celor care vin dinspre Strada Castanilor si intra pe Traian Grozavescu. Se intampla des ca in zona sa se intample tamponari si de aceea multi intra cu viteza foarte redusa in intersectie.ceasu rau
Si in alte zone ale muncipiului vor incepe in perioada urmatoare lucrari de resistematizare.
Una din cele mai importante priveste amenajarile care vor fi facute in zona sensului giratoriu de la strada Lunga, unde trecerea de pietoni de la Pictor Andeescu va fi translatata inspre sensul giratoriu. Va fi desfiintata trecerea de pietoni de la Complexul Bartolomeu pentru a elimina blocajele din trafic.
Tot in ultima sedinta a Comisiei de Circulatie s-a decis si montarea separatoarelor de sens intre sensul giratoriu de la strada Independentei si pana la sensul giratoriu din aproprierea mall-ului din Tractoru, astfel incat traficul sa nu mai fie blocat de cei care intrau sau ieseau de pe strazile laterale.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.