Noi modificari ale Codului Rutier ce vor intra in vigoare

Noi modificari ale Codului Rutier ce vor intra in vigoare

0 455

Legea care interzice autostopul a intrat în vigoare
Legea nr. 129/2015 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere a fost publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 396 din 5 iunie şi a intrat în vigoare astăzi.
Conform actului normativ, transportul în regim de taxi şi transportul în regim de închiriere se realizează numai de către transportatorii autorizaţi care deţin autorizaţii taxi valabile, în cazul transportului în regim de taxi, sau copii conforme cu normele valabile, în cazul transportului în regim de închiriere, eliberate în condiţiile legii, pentru fiecare autovehicul folosit.
De asemenea, este interzis transportul public contra-cost de persoane, cu un autoturism, fără a deţine, după caz, autorizaţie taxi valabilă sau copie conformă valabilă.

texting la volanO noua crestere a cuantumului amenzilor
Un punct-amenda reprezinta valoric 10% din salariul minim brut pe economie, conform Codului rutier. Avand in vedere ca, de la 1 iulie, salariul minim va fi marit de la 975 la 1.050 de lei, acest lucru va atrage automat si cresterea amenzilor pentru contraventiile rutiere.
Concret, incepand cu data de 1 iulie 2015, un punct-amenda va fi egal cu 105 lei, fata de 97,5 lei, cat este in prezent.
Pentru olosirea telefonului mobil in timpul conducerii, nepurtarea centurii de siguranta si depasirea vitezei maxime admise cu 10-20 km/h, şoferii vor primi două puncte de amendă, mai precis 210 lei.
Cei care transporta minori fara a se asigura ca acestia poarta centura de sirguranta vor plăti echivalentul a 4 puncte de amendă, respectiv 420 lei.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.