Muzeul Național Bran găzduiește expozițIa dedicată Reginei Maria

Muzeul Național Bran găzduiește expozițIa dedicată Reginei Maria

1 200

Săptămâna aceasta s-a deschis la Muzeul Naţional Bran - Secţia Etnografică în aer liber expoziţia „Regina Maria, ambasador irezistibil al istoriei şi artei româneşti”

Săptămâna aceasta s-a deschis la Muzeul Naţional Bran – Secţia Etnografică în aer liber expoziţia „Regina Maria, ambasador irezistibil al istoriei şi artei româneşti”. Regina Maria a adoptat şi o îmbrăcăminte stil Bran, care consta din rochii lungi albe, roşii sau cu imprimeuri florale, asortate cu văluri înfăşurate pe cap, vestimentaţie care apoi a fost preferată de suverană şi la reşedinţa de la Balcic. I

magini istorice cu Regina Maria îmbrăcată în costum popular, chiar fotografii cu suverana României Mari la Bran, sunt prezentate într-un cadru superb oferit de pereții albi ai caselor bătrânești, prispele decorate cu măiestrie de meșterii brăneni și interioarele cu tezaurul lor de piese de patrimoniu.

Expoziţia de la Bran este rezultatul unui proiect de cercetare al Muzeului Judeţean de Istorie, unde a fost prezentată prima dată expoziţia „Regina Maria, ambasador irezistibil al istoriei și artei populare românești”.

Expozitia organizată în muzeul satului brănean în Anul Centenarului este un omagiu adus reginei care în anii Războiului cel Mare, așa cum spuneau brașovenii la 1 decembrie 1920, «usucă lacrimile văduvelor și orfanilor, îmbărbătează pe cei deznădăjduiți, întinde ajutor și mângâiere celor ce zac în suferință și împrăștie binecuvântare pretutindenea unde își îndreaptă pașii; prin toate acestea cucerește cu un avânt irezistibil inimile populației țării întregi».
Expoziția finală, care va cuprinde și piesele de mobilier inspirate de mobilierul fostelor reședințe regale, va fi deschisă la Muzeul Național Cotroceni, în 29 octombrie, cu ocazia aniversării zilei de naștere a Reginei Maria.

Vifor Rotar

COMENTARII

  1. Germanii le-au confiscat averile si i-au expulzat in Romania unde familia de HOP in TZOL, dupa ce a tradat ROMANIA si poporul roman prin satisfacerea numai a intereselor lor, acum vrea sa se afiseze ca salvatoarea Romaniei si sa-i ceara castelul Elisabeta drept resedinta fara chirie si peste 1 milion de euro pe an pentru intretinerea nepotului borfasi si curvar si a matusii care vrea sa experimenteze toate pozitiile de penetratie din carma-sutra pe banii nostri fiindca trebuie sa-si plateasca Tramandaii.
    Sant destui imbecili in guvern care ii vor achita placerile sexuale ale familiei de HOP in TZOL fiindca le dau banii din buzunarele prostilor care i-au votat.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.