Muzeul de Arta si cel de Etnografie ar putea fi evacuate

Muzeul de Arta si cel de Etnografie ar putea fi evacuate

0 349

Cladirile celor doua muzee au fost retrocedate proprietarilor de drept, care cer acum chirie pentru spatii. Directorii celor doua muzee au fost imputerniciti de plenul Consiliului Judetean sa negocieze aceste chirii insa directorii sustin ca varianta platilor de chirii este paguboasa pentru toata lumea

Cladirile celor doua muzee au fost retrocedate proprietarilor de drept, care cer acum chirie pentru spatii. Directorii celor doua muzee au fost imputerniciti de plenul Consiliului Judetean sa negocieze aceste chirii insa directorii sustin ca varianta platilor de chirii este paguboasa pentru toata lumea.
Directorii muzeelor de Arta si de Etnografie cer Consiliului Judetean, printr-o scrisoare deschisa, sa cumpere imobilele in care isi au sediul cele doua institutii de cultura, astfel incat acestea sa aiba posibilitatea de a accesa pe viitori fonduri europene sau de a face investitii proprii.
Bartha Arpad – directorul Muzeului de Arta Brasov, considera ca achizitionarea cladirii a permite schimbarea menirii muzeului si modernizarea acestuia, ca preambul pentru statutul Brasovului de capitala culturala europeana.cj3
Consiliul Judetean a decis, printr-o hotarire aprobata in unanimitate, sa lase exclusiv in seama celor doua muzee negocierea chiriilor cu Biserica Evanghelica- proprietarul cladirilor, fara a oferi insa si resursele juridice, tehnice si financiare necesare.
Biserica Evanghelica a si somat printr-o adresa autoritatile judetene si cele doua institutii de cultura sa incheie un contract de inchiriere, tariful lunar propus pentru Muzeul de Arta fiind de aproximativ 5.000 de euro, iar pentru Muzeul de Etnografie, de circa 1.000 de euro. 27 noiembrie a fost si termenul limita pentru semnarea contractului de inchiriere; cum actul nu a fost incheiat, exista acum riscul unei actiuni in instanta si chiar evacuarea celor doua institutii de cultura. Reprezentantii Consiliului Judetean Brasov nu au putut fi contactati pentru a oferi detalii despre aceasta situatie.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.