Muzeul Civilizatiei Urbane nu va fi evacuat, deocamdata!!

Muzeul Civilizatiei Urbane nu va fi evacuat, deocamdata!!

0 437

Instanta tocmai a respins solicitarea de evacuare a muzeului, venita din partea proprietarilor carora li s-a retrocedat cladirea in natura. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata. Aceiasi magistrati au decis insa ca nu se vor lua in considerare, la stabilirea valorii imobilului, investitiile facute in cladire de catre Consiliul Judetean

Instanta tocmai a respins solicitarea de evacuare a muzeului, venita din partea proprietarilor carora li s-a retrocedat cladirea in natura. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata. Aceiasi magistrati au decis insa ca nu se vor lua in considerare, la stabilirea valorii imobilului, investitiile facute in cladire de catre Consiliul Judetean si Muzeul de Etnografie.

Este vorba despre lucrari realizate incepind cu 1991, cind cladirea era in proprietatea statului, si continuate pina in 2011, inclusiv in perioada in care autoritatile au fost notificate cu privire la faptul ca exista un proprietar care a revendicat imobilul. Consiliul Judetean miza pe despagubiri de doua milioane de euro in contul lucrarilor facute in ultimii ani.

Partea de imobil aflata pe colt a fost retrocedata in baza Legii 10, printr-o notificare depusa de proprietarii de drept la Prefectura, in anul 2001 si ajunsa la Consiliul Judetean in 2005.muzeu etnografie2

In urma unei evaluari facute de o comisie si in urma unor negocieri, s-a ajuns la intelegerea ca administratia judeteana sa achizitioneze partea de cladire apartinind familiei care revendicase imobilulul la pretul de 797.000 de euro.

Retrocedarea propriu-zisa s-a facut abia in 2009, timp in care CJ a continuat sa investeasca in reabilitare. In urma cu sase ani, cladirea a fost retrocedata fara sarcini, Consiliul Judetean avind drept de preemptiune. Insa, in loc sa cumpere cladirea, CJ a inaugurat in acelasi an, cu putin inaintea retrocedarii propriu-zise, Muzeul Civilizatiei Urbane.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.