Municipalitatea propune votului CL un buget de 676 de milioane de lei

Municipalitatea propune votului CL un buget de 676 de milioane de lei

0 366

Peste 676 de milioane de lei vor asigura in 2016 functionarea tuturor institutiilor din subordinea Consiliului Local, salariile, subventiile si cheltuielile de functionare. Edilii spun ca au incercat sa realizeze un buget echilibrat, care sa nu depaseasca executia bugetara de 744 de milioane de lei de anul trecut. Excedentul bugetar de 88,6 milioane de lei va fi folosit pentru continuarea investitiilor incepute in 2015

Peste 676 de milioane de lei vor asigura in 2016 functionarea tuturor institutiilor din subordinea Consiliului Local, salariile, subventiile si cheltuielile de functionare. Edilii spun ca au incercat sa realizeze un buget echilibrat, care sa nu depaseasca executia bugetara de 744 de milioane de lei de anul trecut. Excedentul bugetar de 88,6 milioane de lei va fi folosit pentru continuarea investitiilor incepute in 2015.
Obiectivele de investitii majore sunt reabilitarea termica a mai multor institutii de invatamant, reparatii capitale, extinderi, mansardari sau reparatii ale acestora, dar si continuarea lucrarilor la pasajul Fartec, la podurile de pe Strazile Lanii si Zizinului, modernizarea Pietei de Miercuri, realizarea caminului pentru persoanele fara adapost de pe Panselelor, blocul de locuinte sociale de pe Zizinului sau amenajarea planetariului de la ZOO. Piata-de-Miercuri
O suma consistenta s-a alocat si pentru invatamant, care are la dispozitie 167 de milioane de lei, programati pentru cheltuieli de personal, servicii, burse pentru elevi, reparatii capitale curente, dar si investitii. Centrul de Excelenta Brasov va beneficia in acest an de o finantare de la bugetul local de 594.000 de lei dar de bani vor beneficia si alte institutii de invatamant – Colegiul Mesota, imobilul in care a functionat liceul de alimentatie publica, liceul cu program sportiv sau centrul de educatie.
Achizitionarea de echipamente si masini pentru producerea puietilor forestieri, reabilitarea retelelor de transport si distributie energie termica in zona rezidentiala Tractorul dar si renovarea cladirilor municipale si a scolilor, sunt alte proiecte care vor fi realizate in 2016 cu bani europeni. Bugetul municipiului Brasov va fi aprobat in sedinta din 2 februarie. Brasovenii aflati in sala la prezentarea bugetului au solicitat consilierilor construirea unei crese in Triaj, a unui pasaj in zona caii ferate din Bartolomeu, unde intotdeauna este mare aglomeratie si mai multe parcari in cartiere.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.